Ktorému politikovi Slováci dôverujú najviac? Toto je rebríček najdôveryhodnejších politikov

Dôveryhodnoť slovenských politikov býva premenlivá. Niekedy stačí nepatrná kauza, ktorá dokáže premiešať rebríček tak, ako by to nikto nečakal.

Len pred niekoľkými rokmi sa Slováci vzbúrili a požadovali odchod Smeru-SD z politiky, no dnes všetko napovedá tomu, že chcú, aby sa Robert Fico a jeho kolegovia vrátili do najvyšších štátnych funkcií.

O zmene voličských preferencií hovoria najmä výsledky prieskumu verejnej mienky televízie Markíza, ktorý uskutočnila agentúra Focus. Prieskum prebiehal ešte minulý mesiac – medzi 16. do 23. novembrom a zúčastnilo sa ho 1 005 respondentov.

Výsledky prieskumu ukazujú, že medzi trojicu najdôveryhodnejších politikov patrí prezidentka Zuzana Čaputová, Peter Pellegrini a Robert Fico. Prezidentke verí až 52 % Slovákov. Aj napriek výrazným percentám dôvery,

Pellegrinimu stále neverí 57 % Slovákov. Líder strany Smer-SD sa v prvej trojke ocitol skutočne nečakane. Ficovi dôveruje 29 % Slovákov.

Relatívne vysokú doveryhodnosť, ktorá presaduje 20 %, si u Slovákov získal aj Andrej Danko, Milan Majerský, Milan Uhrík, Boris Kollár a Richard Sulík.

Pod 20 % hranicou dôveryhodnosti skončila Veronika Remišová, Irena Bihariová, Marian Kotleba, Igor Matovič a Krisztián Forró.

Zdroj: hitky.sk