Na internete som našla recept na domáce TWIX tyčinku. Chutia ako z obchodu, ale ešte lepšie

Dnes máte možnosť pripraviť si domácu alternatívu čokoládovo-karamelovej tyčinky „Twix“. Budete na to potrebovať najbežnejšie ingrediencie, ktoré nájdete v každom obchode. Pustite sa do toho a potešte seba aj vaše malé ratolesti!

Ingrediencie:

  • 180 g polohrubej múky
  • 110 g masla
  • 2 pl cukru
  • 2 vajcia
  • 2 pl smotany
  • Štipka soli
  • 380 g kondenzovaného mlieka
  • 200 g mliečnej čokolády

Postup

  1. Oddelíme žĺtky od bielok – budete ich ešte potrebovať. Múku preosejte cez sitko do misky, pridajte cukor a soľ. Kocku mrazeného masla (80 g) nakrájajte ostrým nožom na plátky.
  2. Postupne nasypte múku a všetko nakrájajte nožom. Pridajte žĺtky a cesto premiešajte rukami.
  3. Ďalej k tomu pridajte kyslú smotanu a pokračujte v miesení. Mali by ste získať husté a drobivé cesto.
  4. Obdĺžnikovú formu na pečenie vysteľte papierom na pečenie a vložte do nej cesto. Formu vložte na 30 minút do chladničky. Potom cesto pečte vo vyhriatej rúre na 180 stupňov 15-20 minút.

  1. Keď cesto získa zlatistú farbu, vyberte ho z rúry. Kým vychladne, pripravte si karamel. Nalejte kondenzované mlieko do hrnca. Varte ho za stáleho miešania silikónovou stierkou, aby sa vytvorila svetlá karamelová farba. Karamel by mal získať hustú, ťahavú konzistenciu. Bude to trvať približne 20 minút.

  1. Hotový karamel naneste opatrne, ale rýchlo na upečené cesto. Zarovnajte ho a nechajte a nechajte vychladnúť. Medzitým si pripravte polevu. Čokoláda by mala byť rozdrvená a potom prenesená do nádoby.
  2. Rozpustite ju vo vodnom kúpeli za stáleho miešania. Bude to trvať 3 minúty, nie viac. Keď je čokoláda úplne rozpustená, polejte ňou koláč. Polevu zarovnajte po celom povrchu. Nakoniec vložte dezert do chladničky aspoň na 2 hodiny.

Po vychladnutí ho nakrájajte na požadované porcie a môžete maškrtiť!

 

Zdroj: otozh.com.ua
Back To Top