4 super spôsoby ako urobiť holúbky inak. TOTO JEDLO SME SI ZAMILOVALI

Mnoho ľudí má rado plnenú kapustu, ale len málo ľudí obľubuje jej prípravu. Všetko je to o tom, ako ich zaviniete a práve tento úkon vám zvyčajne zaberie veľa času.

Ako teda zabaliť kapustové rolky tak, aby vyzerali chutne a zachovali si požadovaný tvar?

Nie je nič zložité a naučí sa to každý začiatočník.

Najprv si musíte pripraviť kapustu. Odstráňte hlúbik a kapustovú hlávku zabalenú vo fólii vložte do mikrovlnnej rúry. Nastavte maximálny výkon a nastavte časovač na 10-15 minút. Potom odstráňte horné sparené listy, ak je to potrebné, vráťte kapustu do mikrovlnnej rúry na ďalších 5 minút.

Vhodný je aj známejší spôsob prípravy kapusty – varenie vo vriacej vode. Hotové veľké listy rozdeľte na polovicu a odstráňte hrubú časť. V malých listoch je tiež potrebné odrezať zhrubnuté žilky.

Rúrka – Na okraj listu položte plnku a stočte ho do trubičky. Okraje kapusty zatlačte dovnútra. Výhodou tejto metódy je, že také kapustové rolky si dobre držia tvar.

Obálka – Okraje kapustného listu preložte na plnku (v obálke) a zviňte. Táto metóda je jednou z najjednoduchších a najpopulárnejších. Má to však nevýhodu: obálka nie je príliš odolná. Zložte tieto plnené kapustové závitky do hrnca so švíkom nadol.

Trojuholník – Plnený kapustný list stočte do rolky. Zatlačte horný okraj dovnútra. Trojuholníkový tvar je ideálny pre stredne veľké kúsky plnenej kapusty.

Bomba – Na výrobu okrúhlych kapustových holúbkov  potrebujete malú misku. Vložte do nej kapustový list a náplň. Okraje preložte na plnku: najskôr boky, potom ich prikryte zvyšným koncom. Otočte misku, vyberte holúbka a položte ho švom nadol.

 

Zdroj: sovkusom.ru