Výborný Zaváraný paradajkový mix. Chutí fantasticky celé mesiace!

Chutné, pikantné, sladkokyslé paradajky, ktoré sú skvelou pochúťkou nielen na zimu.

Čo na to potrebujete?

  • zmiešané zelené, žlté a červené paradajky – 2 kg
  • cibuľa – 4 ks
  • feferónky – 2 ks
  • soľ – 1 polievková lyžica
  • horčičné semienka – 2 lyžice
  • semená koriandra – 1 lyžička
  • voda – 1 liter
  • ocot 9% – 70 ml
  • cukor – 5 lyžíc
  • soľ – 1 lyžica
  • čierne korenie – 10 ks

Postup

Paradajky nakrájajte na pomerne hrubé plátky.

V miske zmiešajte paradajky, nadrobno nakrájané feferónky, najemno nakrájanú cibuľu na pol krúžky, horčičné semienka, koriander a 1 polievkovú lyžicu soli. Ponechajte to v miske, kým nepripravíte nálev.ň

V 1 litri vody rozpustite 1 pl soli a 5 pl cukru. Pridajte aj 10 k čierneho korenia. Priveďte to k varu, aby sa všetko rozpustilo. Do hotového nálevu pridajte ocot a premiešajte. Paradajky preneste do pollitrových sterilizovaných nádob. Na vrch nalejte pripravený nálev a prikryte vekami.

Sklá vložte do hrnca, na dno predtým položte noviny, pridajte vodu a sterilizujte, ako obvykle, 15 minút po prevarení. Nakoniec ich pevne uzatvorte.

Lahodný paradajkový šalát je pripravený na konzumáciu!

 

Zdroj: cpykami.ru
Back To Top