Žena porodila dvojičky, no každé s inou farbou pleti. Teraz učí nielen ich, ale aj seba, tolerovať odlišnosť

Každé dieťa je svojím spôsobom výnimočné. Niektoré sú však o niečo výnimočnejšie, rovnako ako tento párik dvojičiek Kamis a Kachi.

Ako prvé si na nich ľudia všímajú farbu pleti, ak sa dozvedia, že ide o súrodencov. Kamis je tmavej pleti, zatiaľ čo jeho sestra Kachi je úplne biela.

https://www.instagram.com/p/BwKcHGKBgvG/

Ich matka, nigérijsko-kanadská fotografka Judith Nwokocha, sa podelila o príbeh spolu s niekoľkými skvelými fotografiami, vďaka ktorým sa z jej deti stali celebrity.

Spomenula si, ako vedela, že nosí dvojičky, hoci jej lekári hovorili, že čaká len jedno dieťa. Neskôr, keď sa zistilo, že má dve, lekári predpokladali, že sa súrodenci narodia s Downovým syndrómom.

Dvojičky však na svet prišli úplne zdravé, bábätko Kachi malo bielu pokožku. „Bola som šokovaná – myslela som si, že mi odovzdali dieťa niekoho iného, ​​neverila som, že je moje,“ povedala matka.

https://www.instagram.com/p/BwZh2GRAbvM/

Zo začiatku len ťažko znášala, že jej deti sú iné.

„Postupne sa obavy zmenili na smútok a ja som sa začal pýtať Boha, prečo ma priviedol do takejto situácie. Bála som sa o ich budúcnosť, ako sa k nim bude správať spoločnosť, ako ich prijmú…

Závidela som ostatným bábätká tmavej pleti a pomyslela som si: ‚Prečo ja? Prečo som mala mať albínske dieťa práve ja? Ako sa to mohlo stať?“

https://www.instagram.com/p/BynVo07lfsD/

Postupom času sa Judith naučila, ako sa zamerať na pozitívnu stránku svojej situácie. Fakt, že jej dieťa je šťastné a zdravé, bolo všetko, na čom záležalo.

„Začala som obdivovať jej zlaté vlasy, hnedé oči, jej ružové pery a všetko na nej.

Všimla som si, aká zaujímavá bola pre ľudí, keď sme prechádzali po ulici. Obdivovali ju a zvyčajne je ona tá, ktorá na seba upúta všetku pozornosť.“

Táto milujúca matka učí svoju dcéru, že byť iná je dobrá vec, a hovorí jej, aby sa nenechala ovplyvňovať pohľadmi náhodných cudzincov, ktorých stretne.

https://www.instagram.com/p/B2mgClJFSZc/

„Chvíľu mi trvalo, kým som si uvedomila, že budem vychovávať takéto dieťa – naozaj som sa obávala toho, čo ľudia povedia, nie je to vôbec bežná záležitosť,“ povedala Judith.

„Nie som si istá, či si v tejto chvíli uvedomuje svoju jedinečnosť, ale nakoniec to bude vedieť a je mojou zodpovednosťou ju vzdelávať a naučiť ju mať sa rada takou, aká je.“

https://www.instagram.com/p/CDmFkzQl88e/

Kamis a Kachi nie sú len brat a sestra, ale aj najlepší priatelia, ktorí radi trávia čas spolu. Nemajú pocit, že by sa jeden od druhého líšili, práve naopak, majú mnoho rovnakých vlastností a obľubujú rovnaké veci.

 

Zdroj: boreddaddy.com
Back To Top