Recept: Kuracie stehná na pivovej omáčke – MÔJ MANŽEL sa jej nevie dojesť

Lahodné mäso môžete pripraviť nielen v rúre alebo na grile, ale aj na bežnej panvici. Celé tajomstvo dokonalej chuti spočíva vo svetlom pive.

Potrebujete nasledujúce prísady:

  • 4 zemiaky
  • 4 kuracie stehná
  • soľ, korenie, muškátový oriešok, rozmarín a iné obľúbené koreniny
  • 3 lyžice kukuričnej múky
  • rastlinný olej
  • 90 g smotanového syra a fety
  • kôra z polovice citrónu
  • 150 ml svetlého piva pivo
  • Čerstvé bylinky

Postup 

Mäso umyte a osušte a odstráňte kožu.

Osoľte ho a okoreňte. Dobre premiešajte a nechajte odstáť 20 minút.

Zemiaky opláchnite a so šupkou nakrájajte na plátky. Uvaríme v osolenej vode.

Mäso obaľte v múke a opečte na panvici do zlatista.

Uvarené zemiaky okoreňte, osoľte, pokvapkajte olejom a premiešajte.

Zemiaky naukladajte na plech, dajte ich piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov asi 10 minút.

Mäkký syr zmiešajte s rastlinným olejom a citrónovou kôrou, octom, kúskami listov rozmarínu a všetko rozmixujte ponorným mixérom.

Mäso zalejte pivom a nechajte dusiť pod pokrievkou až kým úplne nezmäkne.

Zemiaky podávajte s mäsom a omáčkou. Získate veľmi chutnú a výdatnú večeru, ktorú je možné pripraviť na posedenie s priateľmi alebo na nedeľňajší obed. Prajeme vám dobrú chuť!

Zdroj: souspark.ru