Fantastický koláč s čerešňami a tvarohom. Ideálny na narodeniny alebo iné oslavy. Mäkučký a výborný hneď, aj na druhý deň!

Kombinácia kyslejšieho tvarohu a sladkých čerešní vytvorí nezabudnuteľní kulinársky zážitok. Pokojne poslúži aj ako narodeninová torta, pretože studený bude omnoho vhodnejší, ako len obyčajný sladký koláč s kopou smotany.

Ingrediencie

  • 160 g polohrubej múky
  • 100 g masla
  • 200 g práškového cukru
  • 1 vajce
  • Štipka soli
  • 600 g čerešní
  • 800 g tvarohu
  • 300 g smotany
  • 5 g vanilkového cukru
  • 7 ČL želatíny
  • 60 ml vody

Postup

  1. Do preosiatej múky pridajte zmäknuté maslo, 40 g práškového cukru, vajce a štipku soli. Vypracujte si cesto, zabaľte ho do fólie a vložte do chladničky na 30 minút.
  2. Rúru si predhrejte na 190 stupňov. Formu na pečenie vysteľte papierom na pečenie a potrite olejom/maslom.
  3. Vyvaľkajte cesto, vložte ho do formy a poprepichujte vidličkou. Nechajte piecť 20 minút.
  4. Z čerešní odstráňte kôstky a niekoľko si nechajte aj na ozdobu.
  5. Želatínu zalejte vodou a počkajte pár minút kým napučí.
  6. Tvaroh zmiešajte so smotanou s nízkym obsahom tuku, so zvyškom práškového cukru, vanilkovým cukrom a dôkladne premiešajte vidličkou.
  7. Želatínu si postavte na mierny oheň, premiešajte kým sa úplne nerozpustí, no nevarte!
  8. Pridajte ju do tvarohovej zmesi spolu s očistenými čerešňami a opäť premiešajte.
  9. Touto zmesou pokryte upečené vychladené cesto a vložte do chladničky minimálne na 6 hodín.
  10. Vrch si môžete poliať roztopenou čokoládou a ozdobiť zvyšnými čerešňami.

Dobrú chuť!

zdroj. takprosto.cc