Kombinácia kyslejšieho tvarohu a sladkých čerešní vytvorí nezabudnuteľní kulinársky zážitok. Pokojne poslúži aj ako narodeninová torta, pretože studený bude omnoho vhodnejší, ako len obyčajný sladký koláč s kopou smotany.
Ingrediencie
- 160 g polohrubej múky
- 100 g masla
- 200 g práškového cukru
- 1 vajce
- Štipka soli
- 600 g čerešní
- 800 g tvarohu
- 300 g smotany
- 5 g vanilkového cukru
- 7 ČL želatíny
- 60 ml vody
Postup
- Do preosiatej múky pridajte zmäknuté maslo, 40 g práškového cukru, vajce a štipku soli. Vypracujte si cesto, zabaľte ho do fólie a vložte do chladničky na 30 minút.
- Rúru si predhrejte na 190 stupňov. Formu na pečenie vysteľte papierom na pečenie a potrite olejom/maslom.
- Vyvaľkajte cesto, vložte ho do formy a poprepichujte vidličkou. Nechajte piecť 20 minút.
- Z čerešní odstráňte kôstky a niekoľko si nechajte aj na ozdobu.
- Želatínu zalejte vodou a počkajte pár minút kým napučí.
- Tvaroh zmiešajte so smotanou s nízkym obsahom tuku, so zvyškom práškového cukru, vanilkovým cukrom a dôkladne premiešajte vidličkou.
- Želatínu si postavte na mierny oheň, premiešajte kým sa úplne nerozpustí, no nevarte!
- Pridajte ju do tvarohovej zmesi spolu s očistenými čerešňami a opäť premiešajte.
- Touto zmesou pokryte upečené vychladené cesto a vložte do chladničky minimálne na 6 hodín.
- Vrch si môžete poliať roztopenou čokoládou a ozdobiť zvyšnými čerešňami.
Dobrú chuť!
zdroj. takprosto.cc