Upečte si chutné koláčiky plnené tvarohovou zmesou, ktorú si môžete prispôsobiť podľa vašich chuťových preferencií.
Ingrediencie
- 250 g tvarohu
- 60 g cukru
- 1 pl smotany
- 1 pl múky alebo škrobu
- vanilka (voliteľné)
- kôra z pomaranča alebo citróna, hrozienka alebo sušené ovocie
Na prípravu cesta:
- 80 g zmäknutého masla
- 1 vajce
- 70 g cukru
- 2 pl smotany
- 100 g mletých ovsených vločiek
- 130 g múky
- ½ čl jedlej sódy
- štipka soli
Postup
Tvaroh zmiešajte s cukrom, vanilkou, kyslou smotanou a kôrou. Všetko vymiešajte vidličkou, až kým nezískate jednotnú konzistenciu.
Zmäknuté maslo zmiešajte s cukrom a vanilkou, vareškou vymiešajte dohladka.
Pridajte vajce, kyslú smotanu a premiešajte.
Preosejte múku a zmiešajte ju so sódou. Nasypte to do zmesi a opäť premiešajte.
Pridajte ovsené vločky a vypracujte cesto – nemalo by to byť lepkavé.
Pracovnú dosku posypte múkou, z cesta si vyformujte rolku a rozdeľte ju na 16 častí.
Každý kúsok vyvaľkajte na placku, natrite to lyžicou plnky, preložte na polovicu, okraje pospájajte.
Pripravené koláčiky naukladajte na plech pokrytý papierom a potrite ich rozšľahaným žĺtkom.
Rúru predhrejte na 180 stupňov a pečte asi 15 – 20 minút.
Tip: na želanie môžete do tvarohu pridať hrozienka, sušené marhule, citrónovú kôru, kandizované ovocie. Po tom, čo ich potriete žĺtkom, posypte ich, ovsenými vločkami, sezamovými semienkami alebo makom.
Zdroj: povarlol.com