Recept: Mäsové fašírky pečené v rúre s chutnou smotanovou omáčkou

Šťavnatý, chutný, voňavý pokrm pripravený z jednoduchých surovín. Ďalším, ešte dôležitejším bonusom je, že jeho prípravou nemusíte tráviť v kuchyni celé hodiny.

Ingrediencie

  • 700 g kuracích pŕs
  • 1 cibuľa
  • 1 vajce
  • Soľ
  • olej na potretie
  • 200 g smotany
  • 3 pl kečupu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 250 ml vody
  • 100 g tvrdého syra

Postup

Nakrájajte mäso a cibuľu na menšie kúsky a pomeľte ich v mlynčeku na mäso.

Pridajte soľ, korenie, vajíčko a premiešajte.

Na oleji si z oboch strán opečte vyformované fašírky z mäsa.

Fašírky následne preložte do zapekacej misy.

Zmiešajte kyslú smotanu, kečup, cesnak, vodu, mleté ​​korenie a pridajte to k fašírkam.

Zapekaciu misu vložte do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečte 15 minút.

Po uplynutí tohto času posypte vrch strúhaným syrom a vložte do späť do rúry na ďalších 10 minút.

 

Zdroj: shponder.com
Back To Top