Tieto palacinky neobsahujú vajcia ani mlieko a preto budú vhodné aj pre tých, ktorí sa snažia mať pod kontrolou svoju váhu. Dobrou správou je, že aj napriek tomu nestratia svoju jemnosť a chuť.
Potrebujete:
- 320 g múky
- 1 čl soli
- 1 pl cukru
- 500-600 ml minerálky
- štipka jedlej sódy
- 4 pl slnečnicového oleja
- 2 zemiaky
- zelená cibuľka
Postup
Zemiaky uvarte v šupke, nechajte ich vychladnúť a očistite.
Zmiešajte múku so sódou, soľou a cukrom, potom prilejte minerálku a rastlinný olej (3 lyžice). Zmes vymiešajte do hladkej konzistencie a nechajte odstáť.
Zemiaky nakrájajte na malé kocky a zmiešajte s nakrájanou cibuľou, podľa chuti osoľte.
Rozohrejte panvicu a potrite ju rastlinným olejom. Nalejte časť cesta, posypte zmesou zemiakov a cibuľky. Keď sa začnú vytvárať bublinky, palacinku pretočte a opečte z druhej strany. Hotové palacinky preložte na trojuholníky, vložte do vhodnej nádoby a prikryte.
Aby boli palacinky ešte chutnejšie, môžete do náplne pridať ďalšie čerstvé bylinky a pár uvarených vajec. Prípadne, keď ste palacinku osmažili z oboch strán, dajte na plnku niekoľko kociek tvrdého syra, zabaľte ju do trojuholníka a vložte všetky placky do pekáča. Ten následne dajte do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečte 10 minút Vložte ho do rúry predhriatej na 180 stupňov doslova na 10, aby sa syr rozpustil.
Zdroj: povarlol.com