Recept: Nadýchané palacinky bez vajec a mlieka!

Tieto palacinky neobsahujú vajcia ani mlieko a preto budú vhodné aj pre tých, ktorí sa snažia mať pod kontrolou svoju váhu. Dobrou správou je, že aj napriek tomu nestratia svoju jemnosť a chuť.

Potrebujete:

  • 320 g múky
  • 1 čl soli
  • 1 pl cukru
  • 500-600 ml minerálky
  • štipka jedlej sódy
  • 4 pl slnečnicového oleja
  • 2 zemiaky
  • zelená cibuľka

Postup

Zemiaky uvarte v šupke, nechajte ich vychladnúť a očistite.

Zmiešajte múku so sódou, soľou a cukrom, potom prilejte minerálku a rastlinný olej (3 lyžice). Zmes vymiešajte do hladkej konzistencie a nechajte odstáť.

Zemiaky nakrájajte na malé kocky a zmiešajte s nakrájanou cibuľou, podľa chuti osoľte.

Rozohrejte panvicu a potrite ju rastlinným olejom. Nalejte časť cesta, posypte zmesou zemiakov a cibuľky. Keď sa začnú vytvárať bublinky, palacinku pretočte a opečte z druhej strany. Hotové palacinky preložte na trojuholníky, vložte do vhodnej nádoby a prikryte.

Aby boli palacinky ešte chutnejšie, môžete do náplne pridať ďalšie čerstvé bylinky a pár uvarených vajec. Prípadne, keď ste palacinku osmažili z oboch strán, dajte na plnku niekoľko kociek tvrdého syra, zabaľte ju do trojuholníka a vložte všetky placky do pekáča. Ten následne dajte do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečte 10 minút  Vložte ho do rúry predhriatej na 180 stupňov doslova na 10, aby sa syr rozpustil.

 

Zdroj: povarlol.com