Ako si poradiť so zápachom nôh rýchlo a jednoducho!

Leto je skvelým obdobím pre ľahké, priedušné oblečenie, výrazné doplnky a jednoduchú obuv. Bohužiaľ, práve v tomto období sa stretávame s problémom potenia a zápachu nôh.

Dezodorant nedokáže eliminovať zápach nôh, iba ho maskuje. Preto na potenie vôbec nezaberá. Na scénu tak prichádza púder!

person's feet and handsunsplash

Púder na nohy

Vyrobte si ho doma a môžete ho použiť kedykoľvek a kdekoľvek.

Je vyrobený iba z 2 ingrediencií: kukuričný škrob a sóda bikarbóna. Zmiešajte ich v pomere 6: 2. Hotovú zmes rozdeľte na rovnaké časti a vložte do vrecúšok. Keďže prášok nevydrží dlho (2 – 3 hodiny), noste so sebou v taške náhradnú „porciu“.

Kukuričný škrob môžete nahradiť zemiakovým, na účinnosti sa nič nezmení. Púder dobre zasychá a nezanecháva stopy na pokožke ani na topánkach.

person holding black stilettosunsplash

Ako nanášať prášok

Prášok sa má nanášať na suchú pokožku nôh v dostatočnom množstve. Pretrite si ním okolie chodidiel a prstov na nohách. Medzi prstami sa hromadí najviac vlhkosti a baktérií. Nezabudnite na topánky.

Rovnako ako v prípade pokožky, aj prášok sa môže nanášať iba na suchý povrch. Pred použitím prášku vložky topánok dôkladne osušte. Na čistenie topánky použite kefu s tvrdými štetinami. Takto povrch rýchlejšie vysušíte.

Domáci prášok na nohy je antibakteriálny a vysušuje. Preto si večer nezabudnite chodidlá poriadne umyť mydlom a nakoniec na ne naneste hydratačný krém. Vyhnete sa tak maličkým trhlinám kože a odlupovaniu.

Zápach zlých nôh je jedným z tých problémov, o ktorých sa ľudia hanbia hovoriť. Je však nevyhnutné prekonať to, pretože problém môže naznačovať vznik plesne alebo ploché nohy. Výmena obuvi za lepšiu tiež pomôže eliminovať zápach nôh. Uprednostnite prírodné materiály.

Podeľte sa o tieto tipy aj s vašimi priateľmi na Facebooku!

 

Zdroj: sovkusom.ru
Back To Top