V sezóne jahôd by bolo hriechom nepripraviť si knedle s týmto chutným ovocím. Z tohto dôvodu vám ponúkame recept na výrobu jemného a nadýchaného tvarohového cesta.
V kombinácii s jahodami bude vynikajúcou voľbou, ak dostanete chuť na niečo sladké.
Potrebujete
Na cesto
- asi 300 g polohrubej múky
- 100 g tvarohu
- 1 vajce
- 3 lyžice kyslej smotany
- sóda na špičke noža
- štipka soli
Plnka
- 200 g jahôd
- 2-3 lyžice kryštálového cukru
Postup
Najskôr si pripravte cesto. V samostatnej nádobe si zmiešajte tvaroh, soľ, sódu bikarbónu, vajíčko a kyslú smotanu.
Teraz po častiach pridávame múku a vymieste cesto.
Cesto by malo byť tuhé, pružné a mierne sa lepiť na ruky.
Na pracovnej pomúčenej doske si z cesta rozvaľkajte hrubú klobásu a nakrájajte to na kúsky.
Každý kúsok je potrebné rozvaľkať na placku s približnou hrúbkou 2 mm
Do stredu vložte nakrájané jahody a posypte ich kryštálovým cukrom.
Teraz spojte okraje, vytvorte knedle a pošlite do vriacej a osolenej vody. Počkajte, kým vyplávajú na povrch a pokračujte vo varení ďalších pár minút.
Po uplynutí požadovaného času ich vyberte, zalejte rozpusteným maslom alebo kyslou smotanou a môžete podávať.