Recept: Sladké potešenie pre vaše chuťové bunky v podobe jahodových knedlíčkov

V sezóne jahôd by bolo hriechom nepripraviť si knedle s týmto chutným ovocím. Z tohto dôvodu vám ponúkame recept na výrobu jemného a nadýchaného tvarohového cesta.

V kombinácii s jahodami bude vynikajúcou voľbou, ak dostanete chuť na niečo sladké.

Potrebujete

Na cesto

  • asi 300 g polohrubej múky
  • 100 g tvarohu
  • 1 vajce
  • 3 lyžice kyslej smotany
  • sóda na špičke noža
  • štipka soli

Plnka

  • 200 g jahôd
  • 2-3 lyžice kryštálového cukru

Postup

Najskôr si pripravte cesto. V samostatnej nádobe si zmiešajte tvaroh, soľ, sódu bikarbónu, vajíčko a kyslú smotanu.

Teraz po častiach pridávame múku a vymieste cesto.

Cesto by malo byť tuhé, pružné a mierne sa lepiť na ruky.

Na pracovnej pomúčenej doske si z cesta rozvaľkajte hrubú klobásu a nakrájajte to na kúsky.

Každý kúsok je potrebné rozvaľkať na placku s približnou hrúbkou 2 mm

Do stredu vložte nakrájané jahody a posypte ich kryštálovým cukrom.

Teraz spojte okraje, vytvorte knedle a pošlite do vriacej a osolenej vody. Počkajte, kým vyplávajú na povrch a pokračujte vo varení ďalších pár minút.

Po uplynutí požadovaného času ich vyberte, zalejte rozpusteným maslom alebo kyslou smotanou a môžete podávať.

 

Zdroj: miysvit.pp.ua