Recept: Nadýchané buchty s chutnou cesnakovou polevou – Hotové sú hneď

Ingrediencie na cesto

  • 250 ml teplej vody (50-60 stupňov)
  • 1 PL cukru
  • 3 pl slnečnicového oleja
  • Štipka soli
  • 1 balíček sušeného droždia
  • 420 g múky
  • cesnak

Ingrediencie na potretie

  • 1 čl soli
  • 2 pl slnečnicového oleja
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 50 ml vody
  • Kôpor

Postup

Preosejte múku. V miske si zmiešajte vodu, olej, cukor, soľ, droždie a múku. Vymieste si cesto, kým sa vám prestane lepiť na ruky. Malo by sa naťahovať.

Rúru predhrejte na 180 stupňov.

Z cesta si vytvarujte menšie guľôčky, vložte ich do vymastenej formy na pečenie vo vzdialenosti približne 1 cm od seba. Položte to na teplé miesto a počkajte 5 minút.

Medzitým si pripravte „polevu“: V mažiari alebo mixéri si rozdrvte cesnak so soľou, vodou a olejom. Ak chcete, môžete to dochutiť nasekaným kôprom alebo inými bylinkami. Všetko dôkladne premiešajte.

Kúsky cesta vložte do rúry a pečte 15 minút.

Upečené buchtičky okamžite potrite cesnakovou polevou. Vďaka tomu získajú skvelú chuť a vôňu.

Stačí už len chvíľu počkať, kým vychladnú a môžete sa pustiť do ich konzumácie.

 

Zdroj: shponder.com
Back To Top