Rýchle kuracie prsia. Vďaka tomuto receptu sú chrumkavé a vláčne

fried food on black frying panunsplash

Ingrediencie

  • 250 g kuracích pŕs
  • 2 polievkové lyžice pšeničnej múky
  • 1 vajce
  • 2 polievkové lyžice strúhanky
  • 50 ml rastlinného oleja
  • soľ podľa chuti
  • mleté ​​čierne korenie podľa chuti

Postup

Najprv si pripravte kuracie mäso: Opláchnite ho pod tečúcou vodou a odstráňte prebytočný časti. Prsia osušte papierovými utierkami, aby ste odstránili vlhkosť. Mäso pozdĺžne prekrojte, ale nie úplne, aby bolo spojené. Potom ho rozložte, prikryte potravinovou fóliou a naklepte. Prsia osoľte a okoreníme podľa chuti z oboch strán a nechajte chvíľu odstáť.

Medzitým si do misky pomocou vidličky alebo metličky rozšľahajte vajce a jemne ho osoľte. Na cesto si tiež pripravte strúhanku v samostatnej miske a múku. Panvicu s rastlinným olejom položte na sporák, aby sa predhriala. Takéto pokrmy sa neodporúča pripravovať na nezohriatych panviciach, pretože by sa mohli lepiť a spáliť.

Prsia najskôr obaľte v múke, inak sa trojobal neprilepí na mäso. Potom ponorte mäso do vajíčka. Posledná vrstva cesta bude strúhanka.

Kurací rezeň opekajte na miernom ohni asi 3-4 minúty. Hneď ako sa objaví zlatá kôrka, otočte mäso na druhú stranu a opäť počkajte.

Po opečení položte mäso na papierovú utierku, aby absorbovala prebytočný olej. Ako príloha je k nemu ideálna pohánka alebo zemiaková kaša. Prajeme vám dobrú chuť!

Ako vidíte, kurací rezeň pripravíte pomerne jednoducho. Navyše tomuto jedlu budete musieť venovať len 30 minút. Mäso je vo vnútri mäkké s chrumkavou chutnou kôrkou na vonkajšej strane.

 

 

Zdroj: mirhitrostey.com