Predstavujeme vám jemný tvarohový dezert. Môžete si ho pripraviť, ak k vám prídu nečakaní hostia, pretože samotná príprava vám nezaberie viac ako 30 minúť.
Potrebujete nasledujúce položky:
- 320 g múky
- 1,5 šálky cukru
- 4 vajcia
- 400 g tvarohu
- 100 g masla
- 1 lyžička jedlej sódy
- štipka soli
- voliteľné: orechy, hrozienka, kandizované ovocie atď.
- 4 pl smotany
Postup
Vajcia rozšľahajte s cukrom. Hmota by sa mala zosvetliť a cukor by sa mal úplne rozpustiť.
Do vajec pridajte kyslú smotanu, syr a rozpustené maslo, sódu bikarbónu, soľ.
Všetko dobre premiešajte, potom zmes rozšľahajte ponorným mixérom, až kým nebude hladká.
Pridajte preosiatu múku a znova dobre premiešajte.
Cesto nalejte do formy vystlanej papierom na pečenie, vložte to do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečte asi 30 minút.
Po upečení nechajte koláč vychladnúť najskôr vo forme, potom na utierke. Pred podávaním koláč posypte práškovým cukrom.
Zdroj: .