Recept: Slaný pekáč zo strúhaných zemiakov, cukety a syra. Nasýtite celú vašu rodinu

Pol kila ľubovoľného mletého mäsa a strúhaných zemiakov bude stačiť na výrobu chutného slaného koláča, ktorý ste pravdepodobne nikdy predtým nejedli.

Potrebujete:

  • 500 g zemiakov
  • 2 cukety
  • 400 g mletého mäsa
  • ½ čl čierneho korenia a papriky
  • 1 čl soli
  • 150 g paradajkovej omáčky
  • 1 paradajka
  • 150 g tvrdého syra
  • 3 vajcia
  • 200 g kyslej smotany

Postup

Najskôr si opražte nadrobno nakrájanú cibuľu, kým nie je svetlo zlatá. 2 cukety nastrúhajte na strúhadle, vytlačte prebytočnú tekutinu a preložte ju do misy. To isté urobte so všetkými zemiakmi, vložte ich do samostatnej misy. Do tretej nádoby si preložte mleté ​​mäso a pridajte k nemu osmaženú cibuľu, lyžičku soli, čierne korenie, papriku a všetko dôkladne premiešajte.

Teraz plech potrite olejom. Rozložte naň prvú vrstvu strúhaných zemiakov, vrstvu cukety, na ktorú rozložíte mleté ​​mäso a opäť zakryte vrstvou zemiakov.

Zemiaky polejte paradajkovou omáčkou.

Na to dáme rovnakú vrstvu cukety, na tenké plátky nakrájané paradajky a vrch posypte nastrúhaným syrom.

V samostatnej miske si zmiešajte 3 vajcia, pol čajovej lyžičky soli, 200 gramov kyslej smotany. Túto zmes nalejte do plechu. Pečte 60 minút pri teplote 180 stupňov.

K tomu už len príloha v podobe mäsa alebo zeleniny.

 

Zdroj: .