Pol kila ľubovoľného mletého mäsa a strúhaných zemiakov bude stačiť na výrobu chutného slaného koláča, ktorý ste pravdepodobne nikdy predtým nejedli.
Potrebujete:
- 500 g zemiakov
- 2 cukety
- 400 g mletého mäsa
- ½ čl čierneho korenia a papriky
- 1 čl soli
- 150 g paradajkovej omáčky
- 1 paradajka
- 150 g tvrdého syra
- 3 vajcia
- 200 g kyslej smotany
Postup
Najskôr si opražte nadrobno nakrájanú cibuľu, kým nie je svetlo zlatá. 2 cukety nastrúhajte na strúhadle, vytlačte prebytočnú tekutinu a preložte ju do misy. To isté urobte so všetkými zemiakmi, vložte ich do samostatnej misy. Do tretej nádoby si preložte mleté mäso a pridajte k nemu osmaženú cibuľu, lyžičku soli, čierne korenie, papriku a všetko dôkladne premiešajte.
Teraz plech potrite olejom. Rozložte naň prvú vrstvu strúhaných zemiakov, vrstvu cukety, na ktorú rozložíte mleté mäso a opäť zakryte vrstvou zemiakov.
Zemiaky polejte paradajkovou omáčkou.
Na to dáme rovnakú vrstvu cukety, na tenké plátky nakrájané paradajky a vrch posypte nastrúhaným syrom.
V samostatnej miske si zmiešajte 3 vajcia, pol čajovej lyžičky soli, 200 gramov kyslej smotany. Túto zmes nalejte do plechu. Pečte 60 minút pri teplote 180 stupňov.
K tomu už len príloha v podobe mäsa alebo zeleniny.
Zdroj: .