Recept: Upečte si kura týmto spôsobom a už nikdy to nebudete robiť inak

Kuracie mäso pečené v rúre – čo by sa na tom dalo pokaziť? Zvyčajne ide o rýchly a jednoduchý pokrm, ktorý sa podarí. Existujú však tipy, ktoré vám pomôžu uvariť šťavnaté kurča, s chutnou kôrkou a zeleninou – skvelé jedlo pre celú rodinu!

Ingrediencie:

  • 1 celé kura
  • 1 pohár vody (200 ml);
  • soľ podľa chuti
  • 3 zemiaky
  • 3-4 papriky
  • 2 paradajky
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 2 cibule
  • 80 ml rastlinného oleja
  • 2-3 pl paradajkového pretlaku
  • 2 pl sójovej omáčky (voliteľné)
  • soľ a korenie podľa chuti (kmín, čierne korenie a mletá červená paprika)
  • 200 ml horúcej vody
  • vývar, ktorý ostal z dusenia kurčaťa

Postup

Kurča rozrežte pozdĺž hrudníka. Odstráňte „chvost“ a časť krídel. Otočte ho a vyčnievajúce časti pobúchajte valčekom, aby bolo plochejšie.

Preneste ho späť na panvicu alebo do hrnca, pridajte vodu, zapáľte plameň a priveďte ho k varu. Znížte teplotu, prikryte pokrievkou a duste 20 minút.

Potom kura obráťte a duste ďalších 10 minút.

Všetku zeleninu nakrájajte na stredne veľké plátky. Z oleja, paradajkového pretlaku, sójovej omáčky, korenia a 200 ml horúcej vody uvarte omáčku, ktorou potriete kura (asi polovicu omáčky) a premiestnite ho na plech chrbtom nahor. Druhú polovicu omáčky rozrieďte vývarom, ktorý zostal z kurčaťa. Osoľte ho a zeleninu s omáčkou rozložte okolo kurčaťa. Pečte v rúre pri teplote 200-220 stupňov 35-40 minút (riaďte sa vašou rúrou).

Hotové kura je mimoriadne šťavnaté a voňavé! Zelenina nenechá nikoho ľahostajným, pretože sa taktiež piekla vo veľmi chutnej omáčke.

 

Zdroj: cpykami.ru