Vypestujte si arašidy na svojej záhrade podľa tohto návodu

Milovníci arašidov ocenia možnosť dopestovať si ich na vlastnej záhrade. Starostlivosť o túto plodinu nie je o nič ťažšia ako starostlivosť o zemiaky a vďaka tomu môžete z roka na rok zabezpečiť sebe a svojim blízkym lahodné oriešky.

 Дедовский Метод

Na začiatok vytvorte drážky hlboké 6 – 7 cm. Je dôležité dodržať vzdialenosť medzi radmi, pretože arašidy bude potrebné okopávať. Pripravené hriadky polejte a vložte do nich lúpané orechy na vzdialenosť 10-15 cm.

 Дедовский Метод

Rýchlosť klíčenia semien rôznych odrôd nie je rovnaká. Preto je najlepšie nemiešať semená za sebou.

 Дедовский Метод

Približný čas prvého okopávania je 7-10 dní od začiatku kvitnutia.

 Дедовский Метод

Počas sezóny musíte arašidy okopať približne 3-krát. To vám umožní vyhnúť sa vytrhávaniu buriny a zabezpečíte pôde dostatočne prekyprenie.

 Дедовский Метод

Arašidy je lepšie zalievať krátko pred okopávaním. Kultivácia pôdy si nevyžaduje výdatné zalievanie, dokonca ani v suchých letách, stačí každých 10 – 12 dní. Mesiac pred zberom úrody musíte prestať s polievaním.

Дедовский Метод

Arašidy pochádzajú z tropických a subtropických oblastí. Je preto lepšie ich vysadiť v druhej polovici mája, inak bude klíčivosť veľmi nízka. Zber prebieha približne na konci septembra. Skoré mrazy negatívne ovplyvňujú chuť arašidov – nadobúdajú trpkejšiu chuť.

 

Zdroj: cpykami.ru

Back To Top