Zlomilo sa vám plastové vedro? Urobte si z neho túto očarujúcu vec

Zlomené veci sú paradoxne vynikajúcou základňou pre nové užitočné výrobky. Aj z popraskaného plastového vedra, ktorý samozrejme už nedokáže zvládnuť svoju primárnu funkciu, môžete vyrobiť očarujúci kôš. Stane sa tak buď iba ozdobou záhrady, alebo dizajnovým kvetináčom.

Najprv musíte spevniť poškodené vedro a vyrovnať povrch pre ďalšiu dekoráciu. To sa dá urobiť pomocou nepotrebného kusu látky (handry) namočenej do cementu. Látku pripevníte k vedru tak, aby okraje neodstávali – omotajte ich drôtom.

Handru namočenú do cementu dáme aj na rukoväť a keď stvrdne, omotáme okolo nej lanko. Je lepšie zvoliť ľanové, nakoľko dobre absorbuje vlhkosť. Impregnujeme ho cementovou maltou. Celý povrch vedra (steny) natierame ďalšou vrstvou cementu a necháme zaschnúť.

Pre ďalšiu dekoráciu si napodobníme výplet na koši.

Prípadne môžete na „prútený“ kôš pridať ružu vyrobenú z kusu látky namočenej v cemente a listy vykrajované do požadovaného tvaru.

Ďalšia dekorácia koša sú už len na vás! Napríklad, môžete pridať viac ruží a ozdobiť kôš pozdĺž okraja zvlneným okrajom.

Posledným krokom, po úplnom vysušení, je vymaľovanie. Môžete použiť smalt, akrylové farby, laky, farbivá. Experimentujte s farbami a odtieňmi!

Po vymaľovaní a úplnom vysušení je kôš pripravený na skrášľovanie vášho príbytku!

Podrobnejší návod o tom, ako si vyrobiť takýto kôš z vedra a cementu, nájdete v nasledujúcom videu:

 

Youtube | Дачница Бездельница

 

Back To Top