Najkrajšie záhony v jednom članku. Inšpirujte sa aj vy

Krása a príťažlivosť kvetinových záhonov, ktoré sami vytvoríte, je pýchou nejedného človeka. Veľké aj malé, s ohradou či bez, všetky sú krásne svojím vlastným spôsobom. Vertikálne, horizontálne, viacvrstvové kvetinové záhony sa dajú pokojne porovnávať s umeleckými dielami. Bohužiaľ, toto potešenie je len krátkodobé.

Na vytvorenie záhonov sa dá použiť čokoľvek: od zvyškov stavebných materiálov a starých pneumatík, po domáce potreby, ktoré sa už nepoužívajú. Veľa záleží nielen na obvode, ale aj na obsahu. Kvetinový záhon môžete postaviť v ľubovoľnom rohu záhrady, prípadne aj mimo neho. Výber farieb, ako aj tvar celého záhonu sa môže líšiť. Z tohto dôvodu aj kvetinové záhony môžu vždy vyzerať úplne inak. Nie je nič nezvyčajné, ak sa rozhodnete použiť kamene, drôtených konštrukcií, rôznorodé obaly na kvetináče, záhradné sochy, či iné neobvyklé kompozície.

Pozrite sa na nasledujúce tipy na záhony, možno vás niektoré z nich inšpirujú natoľko, že sa rozhodnete vytvoriť si niečo podobné aj vo vašej záhrade.

 

zdroj:pinterest.com

Back To Top