Skleník pre uhorky: skvelé nápady, ktoré vám zabezpečia bohatú úrodu

Uskutočniť skorší zber uhoriek je možné aj bez skleníka. Potrebujete len trochu zakrývajúceho materiálu, tvorivý prístup a využitie toho, čo máte na dosah. Aby ste ich chránili pred opätovným mrazom a poskytli im vhodné podmienky pre rast, môžete sa pustiť do pestovania nielen tých kríkov, ktoré ešte len začínajú rásť, ale aj tie, ktoré už prinášajú úrodu. Ak chcete používať domáce skleníky, môžete si vypestovať aj iné plodiny.

Plnohodnotný skleník môžete postaviť priamo nad nádoby s vysadenými uhorkami. Konštrukcia je založená na tyči, prípadne palici, z ktorej vyčnieva niekoľko ohnutých trúbok . To všetko je pripevnené na vrchu orezanou plastovou fľašou, ktorá tvorí rám kupoly. Zostáva už len zakryť skleník fóliou a narovnať ju. Skvelé je aj to, že uhorky sú vybavené vetraním a pri nástupe tepla môže byť fólia úplne odstránená.

Hriadky doplnené o stojany sa zmenili na kompaktné skleníky, v ktorých budú umiestnené uhorky. Bočné steny sú pokryté fóliou. Jeho hlavná časť nachádzajúca sa po bokoch je vyrobená na princípe roliet – fólií.

Princíp rolety môžete použiť na jednej alebo druhej strane, prípadne na oboch.

Ďalšia alternatív na vytvorenie skleníka. V tomto prípade už nie je potrebný rolovací mechanizmus. Na upevnenie krycieho závesu môžete použiť tenký povraz, drôt, starú garníž.

Každý ker má svoj „domček“. Fóliu nie je nutné strihať, stačí ak ju zodvihnete bez toho, aby ste čokoľvek poškodili. Jednoduché vetranie je ďalším bonusom.

Vybudovať domáci skleník na vyvýšenej ploche nie je vôbec ťažké. Vzhľad celého skleníka sa bude líšiť v závislosti od dostupného materiálu.

 

Zdroj: https://xn--d1aspaq3c.xn

Back To Top