Chutné bravčové rolky s kyslou kapustou. Recept mám od babky a je perfektný

 

Suroviny:
1,2 kg bravčové karé
1,5 litra kyslej kapusty
12 kúskov anglickej slaniny
2 nožičky klobásy
20 dkg slaniny s mäsom
3 cibule
3 strúčiky cesnaku
soľ, korenie
0,5 litra čierneho piva

Postup:
Najprv si 20 dkg slaniny porežeme na kocky a opražíme ju. Pridáme jednu nakrájanú cibuľu na kocky a nakrájanú klobásu.Dve hrste kapusty nakrájame a pridáme ku slanine, podlejeme trochou vody a pridáme všetky koreniny a pretlačený cesnak.

Podusíme. Medzitým si narežeme mäso na plátky, naklepeme ho, osolíme,okoreníme a na každý kúsok mäsa dáme 1 lyžicu kapustovej hmoty. Zvinieme do rolky a spojíme špáradlom, alebo niťou. Na panvicu dáme olej a opečieme rolky zo všetkých strán.

Kým sa pečú, dno pekáča si vymastíme masťou, uložíme plátky anglickej slaniny a na to dáme dve na kolieska pokrájané cibule, potom pridáme zvyšnú kapustu a aj kapustovú zmes, keď nám ostala a na ňu uložíme roládky a polejeme výpekom a polovicou čierneho piva.

Vložíme do rúry a pečieme prikryté 40 minút, potom vyberieme, podlejeme zvyšok piva a dopečieme ešte 20 minút. Podávame s opečenými zemiakmi.