Recept: Jemný jablkový koláč, ktorý vám zaberie minimum času na prípravu

Ak ste dostali chuť na niečo sladké a máte doma zopár chutných jabĺk, pripravte si z nich takýto chutný koláč, ktorý si okamžite zamiluje celá vaša rodina!

Ingrediencie

  • 200 ml kefíru
  • 4 jablká
  • 250 g polohrubej múky
  • 100 g cukru
  • 1 vajce
  • štipka soli
  • 100 ml rastlinného oleja
  • citrónová kôra
  • 2 pl hrozienok
  • 1 čl prášku do pečiva

Postup

Vajcia zmiešajte s cukrom pomocou mixéra, vyšľahajte si tuhý sneh, pridáme kefír, soľ, rastlinný olej a opäť šľahajte. Nastrúhanú citrónovú kôru, pridajte do cesta spolu s hrozienkami. Preosiatu múku zmiešajte s práškom do pečiva a po častiach ju zamiešavajte do cesta špachtľou.

Jedno jablko nakrájajte na kocky. Ak je šupka hrubá, odstráňte ju, ak nie, nakrájajte  to spolu so šupkou.

Pridajte do cesta kocky jabĺk a premiešajte.

Zapekaciu misu vysteľte papierom na pečenie a vylejte tam cesto. Je lepšie mať formu s priemerom 22 cm – potom sa koláč dobre upečie.

Na vrch cesta poukladajte jablko, nakrájané na plátky a mierne ho ponorte do cesta.

Rúru predhrejte na 200 stupňov a pečte 30-40 minút. Pripravenosť koláča skontrolujte špáradlom.

Keď koláč vychladne, môžete ho posypať práškovým cukrom a škoricou.

 

Zdroj: .

Back To Top