Ak ste dostali chuť na niečo sladké a máte doma zopár chutných jabĺk, pripravte si z nich takýto chutný koláč, ktorý si okamžite zamiluje celá vaša rodina!
Ingrediencie
- 200 ml kefíru
- 4 jablká
- 250 g polohrubej múky
- 100 g cukru
- 1 vajce
- štipka soli
- 100 ml rastlinného oleja
- citrónová kôra
- 2 pl hrozienok
- 1 čl prášku do pečiva
Postup
Vajcia zmiešajte s cukrom pomocou mixéra, vyšľahajte si tuhý sneh, pridáme kefír, soľ, rastlinný olej a opäť šľahajte. Nastrúhanú citrónovú kôru, pridajte do cesta spolu s hrozienkami. Preosiatu múku zmiešajte s práškom do pečiva a po častiach ju zamiešavajte do cesta špachtľou.
Jedno jablko nakrájajte na kocky. Ak je šupka hrubá, odstráňte ju, ak nie, nakrájajte to spolu so šupkou.
Pridajte do cesta kocky jabĺk a premiešajte.
Zapekaciu misu vysteľte papierom na pečenie a vylejte tam cesto. Je lepšie mať formu s priemerom 22 cm – potom sa koláč dobre upečie.
Na vrch cesta poukladajte jablko, nakrájané na plátky a mierne ho ponorte do cesta.
Rúru predhrejte na 200 stupňov a pečte 30-40 minút. Pripravenosť koláča skontrolujte špáradlom.
Keď koláč vychladne, môžete ho posypať práškovým cukrom a škoricou.
Zdroj: .