Domáca saláma je jemnejšia ako paštéta: všetky ingrediencie vložte do fľaše a počkajte na výsledok

Pripravte si v pohodlí domova jednoduchú šunku, ktorá bude jemnejšia ako paštéta a oveľa chutnejšia ako výrobky zakúpené v obchode. Postačí, ak vložíte všetky prísady do plastovej fľaše a počkať, kým nebude hotová.

Na prípravu salámy budete potrebovať:

  • 2 kg kurčaťa
  • Mrkvu
  • Cibuľu
  • Polovicu repy
  • Bobkový list
  • 1 čl koriandru
  • 1 čl sušeného cesnaku
  • 1 čl čierneho korenia a mletej papriky
  • 3 čl soli
  • 1/3 čl muškátového orieška

Kurča varte v dvoch fázach. Najskôr ho zalejte studenou vodou, priveďte do varu a počkajte 2 minúty, potom ho opláchnite v studenej vode. Potom kurča opäť zalejte 2,5 litrami vody a postavte na plameň. Pri varení bude pena stúpať: vyberte ju a vložte do hrnca spolu s cibuľou, bobkovým listom, 2 čl soli. Udržujte to pod vekom na miernom ohni približne 2 hodiny.

Po uvarení pokračujte v príprave surovín na salámu. Oddeľte mäso od kuracích kostí, vytlačte 3 lyžice cviklovej šťavy, nalejte si do samostatnej misky 300 ml teplého vývaru, v ktorom sa varilo kuracie mäso a pridajte 30 gramov želatíny. Nezabudnite neustále miešať, aby sa želatína dobre rozpustila.

Do misy s kuracím mäsom dajte cibuľu a celú mrkvu, pridajte čierne korenie, mletú papriku, mletý cesnak, muškátový oriešok, sušený koriander. Následne pridajte cviklovú šťavu s vývarom a ponorným mixérom všetko rozmixujte do jednotnej zmesi.

Vezmite plastovú fľašu, odrežte hornú časť a preložte to nej kuraciu zmes .Teraz fľašu prikryte potravinovou fóliou a vložte do chladničky na 12 hodín.

Domáca kuracie saláma bude oveľa chutnejšia ako tá, ktorú kupujete v obchode. Sendviče s ňou budú skvelým začiatkom dňa.

 

Zdroj: shponder.com

Back To Top