Recept: Dezert, ktorý si vychutnáte najmä počas letných teplých dní

Domáci tvaroh s jahodami z babičkinej záhrady je sladkou spomienkou na detstvo a symbolom začiatku leta. Čo môže byť lepšie?

Pripravte si jahodový dezert bez pečenia, ktorý si obľúbi celá vaša rodina!

Ingrediencie

  • 350 g jahôd
  • 250 g sušienok
  • 80 g masla
  • 20 g želatíny
  • 15 g vanilkového cukru
  • 700 g tvarohu
  • 150 g krupicového cukru
  • 150 g smotany (20% tuku)

Ingrediencie na čokoládový krém

  • 100 g smotany
  • 50 g čokolády

Postup

Rozmixujte sušienky v mixéri, pretlačte ich cez mlynček na mäso alebo rozvaľkajte pomocou valčeka. Mali by ste získať jednotnú zmes bez veľkých kúskov.

Maslo rozpustite v mikrovlnke alebo na sporáku.

Roztopené maslo pridajte do sušienok a miešajte dohladka.

Formu  na pečenie vysteľte papierom a položte na dno vrstvu sušienok. Utesnite ju dnom pohára a vložte do chladničky, kým si budete pripravovať náplň.

Tvaroh, práškový cukor, vanilkový cukor a smotanu vyšľahajte mixérom.

Želatínu zalejte vodou a nechajte napučať. Následne ju vložte do vodného kúpeľa, kým sa úplne nerozpustí, a zmiešajte ju s tvarohovou zmesou.

Polovicu tvarohovej zmesi vložte do formy na vrchnú časť sušienok, pridajte jahody a ďalšiu vrstvu tvarohovej hmoty. Formu vložte na 3 hodiny do chladničky.

Pripravte čokoládový krém – zohrejte si smotanu a čokoládu vo vodnom kúpeli, vymiešajte dohladka.

Vrch dezertu polejte čokoládovým krémom. Podľa želania ozdobte strúhaným kokosom alebo kúskami jahôd.

Dobrú chuť!

 

Zdroj: takprosto.cc