Domáci tvaroh s jahodami z babičkinej záhrady je sladkou spomienkou na detstvo a symbolom začiatku leta. Čo môže byť lepšie?
Pripravte si jahodový dezert bez pečenia, ktorý si obľúbi celá vaša rodina!
Ingrediencie
- 350 g jahôd
- 250 g sušienok
- 80 g masla
- 20 g želatíny
- 15 g vanilkového cukru
- 700 g tvarohu
- 150 g krupicového cukru
- 150 g smotany (20% tuku)
Ingrediencie na čokoládový krém
- 100 g smotany
- 50 g čokolády
Postup
Rozmixujte sušienky v mixéri, pretlačte ich cez mlynček na mäso alebo rozvaľkajte pomocou valčeka. Mali by ste získať jednotnú zmes bez veľkých kúskov.
Maslo rozpustite v mikrovlnke alebo na sporáku.
Roztopené maslo pridajte do sušienok a miešajte dohladka.
Formu na pečenie vysteľte papierom a položte na dno vrstvu sušienok. Utesnite ju dnom pohára a vložte do chladničky, kým si budete pripravovať náplň.
Tvaroh, práškový cukor, vanilkový cukor a smotanu vyšľahajte mixérom.
Želatínu zalejte vodou a nechajte napučať. Následne ju vložte do vodného kúpeľa, kým sa úplne nerozpustí, a zmiešajte ju s tvarohovou zmesou.
Polovicu tvarohovej zmesi vložte do formy na vrchnú časť sušienok, pridajte jahody a ďalšiu vrstvu tvarohovej hmoty. Formu vložte na 3 hodiny do chladničky.
Pripravte čokoládový krém – zohrejte si smotanu a čokoládu vo vodnom kúpeli, vymiešajte dohladka.
Vrch dezertu polejte čokoládovým krémom. Podľa želania ozdobte strúhaným kokosom alebo kúskami jahôd.
Dobrú chuť!
Zdroj: takprosto.cc