Overený recept mnohých gazdiniek: Kysnuté buchty s lahodnou náplňou

Jednoduchý recept na mäkké a nadýchané buchty, ktoré je možné pripraviť s akoukoľvek náplňou. V tomto prípade to bude tvaroh s marhuľovým džemom – dokonalá kombinácia.

Na prípravu cesta potrebujete

  • 250 ml teplého mlieka
  • 100 g cukru
  • 11 g sušeného droždia
  • 2 vajíčka
  • 1 čl soli
  • 80 g masla
  • 600 g hladkej múky

Na prípravu náplne potrebujete:

  • 220 g tvarohu
  • 110 g marhuľového džemu
  • Žĺtok a mlieko na potretie

Postup

V teplom mlieku rozmiešajte cukor a droždie. Zakryte a nechajte 15 minút pôsobiť.

Pridajte vajce, soľ a premiešajte.

Po častiach nasypte preosiatu múku a vypracujte cesto.

Pridajte zmäknuté maslo a zamiešajte ho do cesta.

Vymiešané cesto prikryte a nechajte 1 hodinu na teplom mieste.

Náplň – zmiešajte tvaroh s džemom.

Cesto vymieste a rozdeľte ho na kúsky, každý jeden rozvaľkajte a naplňte plnkou.

Vytvarujte si buchty a dajte ich na plech vystlaným papierom na pečenie.

Zakryte a nechajte 15 minút pôsobiť.

Žĺtok rozšľahajte s trochou mlieka a potrite tým pripravené koláče.

Pečte na 180 stupňoch asi 25 minút, priebežne ich kontrolujte.

Hotové koláče môžete posypať práškovým cukrom, alebo ak sa ich chystáte pripravovať s jablkovým džemom alebo čerstvými jablkami, môžete prášok zmiešať so škoricou.

 

Zdroj: souspark.ru

Back To Top