Kuracie prsia sú obľúbenou súčasťou pokrmu mnohých ľudí. Hlavným dôvodom je, že sú pomerne nízkotučné, nízkokalorické hlavne rýchle na prípravu. Sú tiež skvelým zdrojom bielkovín! Ak teda neviete, čo si z nich uvariť, pomôžeme vám dnešným receptom. Pripravte sa na šťavnaté a výdatné jedlo so zlatistou kôrkou – ideálne riešenie pre celú rodinu.
Ingrediencie
- 500 g kuracích pŕs
- 2 cibule
- 2 pl majonézy
- 3 pl smotany
- 200 g tvrdého syra
- 1 čl sušeného kôpru
- 1 čl sušeného cesnaku
- 1 pl slnečnicového oleja
- Soľ, čierne korenie
Postup
Zapnite rúru, aby sa predhriala na 180 stupňov.
Kuracie prsia nakrájajte na tenké plátky. Cibuľu olúpte, opláchnite a nakrájajte na tenké polkrúžky.
V hlbokej miske si zmiešajte kyslú smotanu, majonézu a korenie. Syr nastrúhajte nahrubo a pridajte ho k zmesi. Nechajte si trochu na posypanie.
Zapekaciu misu potrite slnečnicovým olejom a rovnomerne na ňu poukladajte polovicu kuracích pŕs. Dochuťte soľou a korením podľa chuti. Na vrch naneste polovicu smotanovo-majonézovej plnky. Následne pridajte polovicu cibule a soľ s korením. Postup zopakujte aj so zvyšnými ingredienciami.
Pokrm posypte strúhaným syrom a pečte dozlatista asi 30 minút.
Pred podávaním posypte mäso obľúbenými bylinkami. Prajeme vám dobrú chuť!
Zdroj: sovkusom.ru