Recept: DOKONALÉ zapečené kuracie prsia nemajú konkurenciu

Kuracie prsia sú obľúbenou súčasťou pokrmu mnohých ľudí. Hlavným dôvodom je, že sú pomerne nízkotučné, nízkokalorické hlavne rýchle na prípravu. Sú tiež skvelým zdrojom bielkovín! Ak teda neviete, čo si z nich uvariť, pomôžeme vám dnešným receptom. Pripravte sa na šťavnaté a výdatné jedlo so zlatistou kôrkou – ideálne riešenie pre celú rodinu.

Ingrediencie

  • 500 g kuracích pŕs
  • 2 cibule
  • 2 pl majonézy
  • 3 pl smotany
  • 200 g tvrdého syra
  • 1 čl sušeného kôpru
  • 1 čl sušeného cesnaku
  • 1 pl slnečnicového oleja
  • Soľ, čierne korenie

Postup

Zapnite rúru, aby sa predhriala na 180 stupňov.

Kuracie prsia nakrájajte na tenké plátky. Cibuľu olúpte, opláchnite a nakrájajte na tenké polkrúžky.

V hlbokej miske si zmiešajte kyslú smotanu, majonézu a korenie. Syr nastrúhajte nahrubo a pridajte ho k zmesi. Nechajte si trochu na posypanie.

Zapekaciu misu potrite slnečnicovým olejom a rovnomerne na ňu poukladajte polovicu kuracích pŕs. Dochuťte soľou a korením podľa chuti. Na vrch naneste polovicu smotanovo-majonézovej plnky. Následne pridajte polovicu cibule a soľ s korením. Postup zopakujte aj so zvyšnými ingredienciami.

Pokrm posypte strúhaným syrom a pečte dozlatista asi 30 minút.

Pred podávaním posypte mäso obľúbenými bylinkami. Prajeme vám dobrú chuť!

 

Zdroj: sovkusom.ru