Ako nakladať cibuľu v marináde? Sladká, voňavá a pre celú rodinu

Kto nemá rád cibuľu, asi ju ešte neochutnal v nakladanej podobe. A určite stojí za to vyrobiť si pár skiel tejto chrumkavej pochúťky. Potrebujete na to len minimum ingrediencií a len pár minút na prípravu.

Táto voňavá cibuľa sladkokyslej chuti sa bude dobre hodiť k zelenine, rôznym prílohám a samozrejme k mäsu. Ďalším bonusom je, že ju môžete skladovať v chladničke pokojne aj viac ako 1 mesiac.

Potrebujete

  • 500 g červenej cibule
  • 250 ml vínneho octu
  • 140 g cukru

Postup

  1. Najskôr očistite cibuľu. Môžete zvoliť aj bielu, nebude to mať žiaden vplyv na výslednú chuť.

  1. Cibuľu nakrájajte na pol krúžky a vložte do sklenenej nádoby.

  1. Ocot si nalejte do hrnca, pridajte cukor a postavte ho na plameň. Môžete pridať klinčeky, pár kusov celého korenia alebo bobkový list, no aj bez nich bude nálev výborný.

  1. Nálev priveďte k varu nalejte ho na cibuľu.

  1. Nádobu nechajte ochladiť na izbovú teplotu a vložte ho do chladničky. Hotovo!

Cibuľa bude mať voňavú, stredne sladkú chuť a lahodnú chrumkavosť. Niekto považuje túto nakladanú cibuľu za ideálnu súčasť šalátov, iní ju dokonca jedia s chlebom. Tak či onak vám pri jej konzumácii prajeme dobrú chuť!

Zdroj: takprosto.cc

Back To Top