V nedeľu robím len toto. Zapekaná cuketa s klobáskou a syrom nemá konkurenciu

Ak sa aj vám podarila vypestovať bohatá úroda cukiet, môžete si z nich pripraviť chutné jedlo, ktorým nasýtite celú rodinu. Nepotrebujete žiadne špeciálne produkty. Uložte si tento recept a môžete ho pripravovať vždy, keď budete mať doma čerstvú cuketu.

Ingrediencie

  • 800 g cukety
  • 200 g tvrdého syra
  • 2 vajcia
  • 150 g smotany
  • ½ čl jedlej sódy
  • 160 g hladkej múky
  • 100 g varenej klobásy
  • 1 paradajky
  • Soľ
  • Korenie
  • Petržlenová vňať

Postup

Mladé cukety umyte, odstráňte oba konce. Zeleninu nastrúhajte nahrubo spolu so šupkou. Odstráňte semienka, posoľte a nechajte odstáť 10 minút.

Medzitým si nakrájajte klobásu a paradajku na malé kocky. Pridajte k nim aj najemno nasekajú petržlenovú vňať. V samostatnej miske si zmiešajte vajcia s kyslou smotanou a korením. Následne k tejto zmesi pridajte preosiatu múku.

Z nastrúhanej cukety vytlačte šťavu a pridajte ju do cesta. Pridajte doň klobásu, paradajku a petržlenovú vňať. Nastrúhajte syr, pridajte ho do cesta a premiešajte.

Plech si vymastite olejom a prelejte do neho cuketové cesto. Nechajte piecť pol hodiny v rúre predhriatej na 180 stupňov. Pár minút pred koncom môžete pokrm posypať syrom.

Hotové jedlo môžete podávať s cesnakovým dipom. Prajeme vám dobrú chuť!

Zdroj: sovkusom.ru

Back To Top