Ak sa aj vám podarila vypestovať bohatá úroda cukiet, môžete si z nich pripraviť chutné jedlo, ktorým nasýtite celú rodinu. Nepotrebujete žiadne špeciálne produkty. Uložte si tento recept a môžete ho pripravovať vždy, keď budete mať doma čerstvú cuketu.
Ingrediencie
- 800 g cukety
- 200 g tvrdého syra
- 2 vajcia
- 150 g smotany
- ½ čl jedlej sódy
- 160 g hladkej múky
- 100 g varenej klobásy
- 1 paradajky
- Soľ
- Korenie
- Petržlenová vňať
Postup
Mladé cukety umyte, odstráňte oba konce. Zeleninu nastrúhajte nahrubo spolu so šupkou. Odstráňte semienka, posoľte a nechajte odstáť 10 minút.
Medzitým si nakrájajte klobásu a paradajku na malé kocky. Pridajte k nim aj najemno nasekajú petržlenovú vňať. V samostatnej miske si zmiešajte vajcia s kyslou smotanou a korením. Následne k tejto zmesi pridajte preosiatu múku.
Z nastrúhanej cukety vytlačte šťavu a pridajte ju do cesta. Pridajte doň klobásu, paradajku a petržlenovú vňať. Nastrúhajte syr, pridajte ho do cesta a premiešajte.
Plech si vymastite olejom a prelejte do neho cuketové cesto. Nechajte piecť pol hodiny v rúre predhriatej na 180 stupňov. Pár minút pred koncom môžete pokrm posypať syrom.
Hotové jedlo môžete podávať s cesnakovým dipom. Prajeme vám dobrú chuť!
Zdroj: sovkusom.ru