Chutný koláč zo sušienok a lahodného krému – Sušenky sú báječné a robím 2 dávky

Pripravte si jednoduchý dezert zo sušienok a krému, ktorý si okamžite obľúbi celá vaša rodina!

Koláč

  • 420 g sušienok
  • 375 g kondenzovaného mlieka
  • 90 g tmavej čokolády
  • 250 ml mlieka
  • 230 g masla

торт из печенья к кофе

Postup

Vyberte sušienky z obalu a vložte ich do širokej formy. Následne do nich nalejte 200 ml mlieka.

Druhou možnosťou je, že si budete každú sušienku namáčať do mlieka postupne. Trvá to dlhšie, no sušienky sa zvyčajne nerozpadnú. Teraz si pripravte krém.

Rozšľahajte si 200 g zmäknutého masla. Pridajte k nemu kondenzované mlieko a opäť vyšľahajte, kým nezískate hladkú konzistenciu.

торт из печенья

Pripravte si obdĺžnikovú alebo štvorcovú formu. Dno a boky formy vysteľte potravinovou fóliou. Naukladajte tam prvú vrstvu sušienok.

Pridajte krém a znova vrstvu sušienok. Takto pokračujte ďalej, kým sa koláč nezarovná s vrchným obvodom formy. Je lepšie, aby poslednou vrstvou bola vrstva sušienok.

Teraz pripravte polevu. Čokoládu rozpustite vo vodnom kúpeli. Pridajte zvyšnú kocku masla a trochu mlieka. Polevu premiešajte, odstráňte z ohňa a nechajte vychladnúť.

торт из печенья без выпечки

Polevu naneste na koláč. Hotový dezert odložte aspoň na hodinu do chladničky. Počas tejto doby sa krém skombinuje s chuťou sušienok a čokoláda dobre stuhne.

Tento recept je skvelou voľbou pre tých, ktorí majú radi rýchle a chutné dezerty. Kto nemá rád príliš sladké chute, môže maslo a kondenzované mlieko  nahradiť tvarohom a smotanou.

 

Zdroj: sovkusom.ru

Back To Top