Lahodný tvarohový dezert, pre lenivé gazdinky. Vyšiel ma na pár eur

 

Pripravte si dezert, ktorý nemusíte piecť, je bez múky a vajec. Okamžite sa stane obrovskou pochúťkou pre vaše deti, ktoré vám môžu pomáhať s jeho prípravou. Poďme na to!

Ленивый творожный зефир с вишнями

Ingrediencie

  • 250 g tvarohu
  • 70 ml vody
  • 30 g medu
  • 80-100 g višní alebo čerešní
  • 200 ml smotany
  • 20 g želatíny
  • 60 g tmavej čokolády

 

Postup

Čokoládu si nakrájajte nožom na malé kúsky. Čerešne vopred odmrazte (ak ste ich mali v mrazničke) a ak je to nutné, zbavte ich kôstok. Želatínu zalejte vlažnou vodou a nechajte nabobtnať.

Medzitým si tvaroh premiestnite do mixéra a zalejte ho smotanou alebo mliekom. Pridajte tam trochu medu. Zmes rozmixujte mixérom dohladka.

творожный зефир

Napučanú želatínu zahrejte na vodnom kúpeli za stáleho miešania pomocou silikónovej varešky. Mala by sa úplne rozpustiť. Tretinu tvarohovej zmesi pridajte k želatíne a miešajte.

ленивый творожный зефир

Teraz prepojte tvarohovú želatínu a zvyšok tvarohu. Zmes opäť vymixujte mixérom dohladka. Do výslednej konzistencie pridajte čerešne a čokoládu.

Výslednú zmes premiestnite do silikónovej formy. Vyberte si veľkosť dezertu sami. Vložte ho na pár minút do chladničky a môžete ich vybrať z formy.

творожный зефир с вишнями

Hotový dezert môžete poliať roztopenou čokoládou alebo ľubovoľnou polevou. Dobrú chuť!

Celá príprava vám zaberie maximálne 20 minút. Tvarohové koláčiky zároveň ľahké a stredne sladké.

 

Zdroj: sovkusom.ru


This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.