V taške vždy nosím 2 vlašské orechy. Ak zistíte dôvod, urobíte hneď to isté. Z takéhoto zvyku bude mať iba jeden úžitok!

Dnes vám ukážeme, ako si zabezpečiť vyrovnanejší pohľad na život bez zbytočnej nervozity pomocou jedného darčeka z prírody – vlašské orechy.

Orientálna medicína odporúča, aby ste pri sebe mali vždy pár vlašských orechov a mohli tak uvoľniť nervové napätie v pravý čas masážou dlaní. Bohužiaľ, stres zažívame pomerne často, ale len zriedka robíme niečo, aby sme ho vedeli dobre zvládnuť.

Ako sa zbaviť stresu za 2 minúty

Na našich dlaniach sa nachádzajú aktívne body, ktoré sú zodpovedné za prácu vnútorných orgánov. Ich stlačením sa môžeme zbaviť rôznych chorôb či dokonca schudnúť!

Ak chcete pocítiť rýchle uvoľnenie, mali by ste:

  1. Vezmite si do dlane 2 orechy a robte s nimi krúživé pohyby.
  2. Orech položte na aktívny bod umiestnený na vnútornom povrchu zápästia v záhybe medzi šľachami, mierne ho stlačte dlaňou druhej ruky a vykonávajte s ním krúživé pohyby.
  3. Končeky malíčkov jemne masírujte prstami druhej ruky.

Efektívnosť cvičenia, ako ju vysvetľuje východná medicína, spočíva v tom, že psychický stav človeka nie je riadený hlavou, ale vnútornými orgánmi. Napríklad, energia sa skrýva v pľúcach, myseľ – v srdci, duch – v pečeni, vôľa – v slezine a túžba dosiahnuť cieľ – v obličkách.

Masáž orechmi môže byť skutočnou spásou v stresovej situácii. Stojí za to nájsť si len pár minút na to, aby ste si oddýchli od denného rytmu a venovali pozornosť svojmu duchovnému stavu. Povedzte o tejto metóde aj vašim priateľom na Facebooku!

 

Zdroj: otozh.com.ua