Jahodová krémová torta. Vláčna, mäkučká a úplne jednoduchá – upečie sa veľmi rýchlo!

Recept:
6 ks vajcia
25 dkg kryštálového cukru
6 PL olej
štipka soli
24 dkg hladká múka, 1 prášok do pečiva
Plnka
2 ks jahodový puding
8 dl mlieka
6 PL cukru
2 palmaríny
jahody ukladáme medzi plnku
Ďalej budeme potrebovať :
šľahačkovú smotanu , jahody, posýpku


Postup:


Bielky s cukrom vyšľaháme do tuha. Pridáme olej, po jednom žĺtku a vyšľaháme . Nakoniec pridáme múku a prášok do pečiva a metličkou premiešame. Pečieme na papieri na 180°asi 20 minút, potom na 150°asi 15 minút .


Potom si uvaríme jahodový puding, necháme ho vychladnúť a zmiešame s vyšľahaným Palmarínom.


Vychladnutý korpus natrieme džemom a dáme naň polovičku plnky, potom poukladáme jahody, ktoré sme rozpolili a na ne dáme druhú polovičku plnky.


Teraz si vyšľaháme šľahačku a natrieme ju na plnku. Ozdobíme jahodami a čokoládovou posýpkou

 

Back To Top