Staroslovenký netradičný orechovník a škoricovník. Nebudete si ho vedieť vynachváliť

Máte radi kysnuté koláče s orechmi, kakaom a škoricou?
Tak dnes sme si ku káve upiekli takéto

Suroviny na cesto:
1 kg polohrubá múka
1 kocka droždia
1/2 ČL soli
2 vajcia
1,5 dl oleja
4 PL kryštálového cukru
6 dl mlieka
1 biely jogurt malý
2 PL sušeného mlieka

Plnka:
maslo, škorica, cukor
maslo, orechy.cukor,citrónová šťava
maslo,kakao.cukor, vanilka

Poleva :
teplá voda, cukor

Postup:
Pripravíme si kvások, keď vykysne zmiešame ho s ostatnými surovinami a vypracujeme cesto.Necháme ho 1 hodinu kysnúť.

Cesto rozdelíme na tri diely a každý diel rozvaľkáme, natrieme maslom a posypeme orechmi,alebo kakaom,alebo škoricou, makom…

Stočíme ho ako závin a potom krájame asi jeden cm kúsky, nie celkom dospodu,ktoré postupne vytáčame doľava, doprava a rovno.

Môžete len doprava a doľava, podľa toho, aký závin chcete. Necháme ho vykysnúť 20 minút a vložíme do predhriatej rúry. Pečieme pri 170°C 25 minút. Ešte teplý potrieme polevou.

Back To Top