Zapekané tvarohové palacinky. Mali taký úspech, že som ich musela urobiť odznova

Príprava je jednoduchá a chutia prekvapivo výborne, naozaj to stojí za to vyskúšať!

Prísady:

6 porcií

Palacinkové cesto:

  • 20 dkg hladkej múky
  • 2 vajíčka
  • 3 dl mlieka
  • 150 ml sódovej vody
  • 3 pl slnečnicového oleja
  • štipka soli

Plnka:

  • 40 dkg tvarohu
  • 2 pl cukru
  • 1 bal. vanilkového cukru
  • 3 žĺtka
  • kôra z 1 citróna
  • 5 dkg hrozienok

Poleva:

  • 450 g kyslej smotany
  • 250 ml mlieka
  • 3 vajíčka
  • 3 bielka
  • 2 pl cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 6 pl hladkej múky

Na vrch:

  • 5 dkg hrozienok
  • 1 pl mandľových lupienok

Na posypanie:

  • 1 pl práškového cukru

Príprava:

Najprv si upečieme palacinky. Prísady na cesto zmiešame, vymiešame hladkú hmotu a po jednom vyprážame palacinky. (cca 12 palaciniek).

Príprava plnky: Všetky suroviny na plnku zmiešame a naplníme palacinky. Plech o rozmere 24 x 39 cm vymastíme a posypeme strúhankou.

Každú palacinku prekrojíme na pol a poukladáme na plech, nie veľmi tesne vedľa seba.

Pripravíme si polevu: celé vajíčka vymiešame s cukrom, pridáme mlieko, smotanu a múku. Nakoniec opatrne zamiešame penu z bielkov. Hotovú polevu nalejeme na palacinky. Posypeme ich mandľami a hrozienkami. Rúru zohrejeme na 210°C na spodok vložíme plech s vodou. Palacinky vložíme na strednú mriežku a pečieme 30 minút. Ak vrch palaciniek rýchlo chytá farbu, môžeme ich zakryť alobalom.

 

 

Recept pridala Lászlóné Buzási

zdroj: https://egyszerugyorsreceptek.com/

Back To Top