Príprava je jednoduchá a chutia prekvapivo výborne, naozaj to stojí za to vyskúšať!
Prísady:
6 porcií
Palacinkové cesto:
- 20 dkg hladkej múky
- 2 vajíčka
- 3 dl mlieka
- 150 ml sódovej vody
- 3 pl slnečnicového oleja
- štipka soli
Plnka:
- 40 dkg tvarohu
- 2 pl cukru
- 1 bal. vanilkového cukru
- 3 žĺtka
- kôra z 1 citróna
- 5 dkg hrozienok
Poleva:
- 450 g kyslej smotany
- 250 ml mlieka
- 3 vajíčka
- 3 bielka
- 2 pl cukru
- 1 vanilkový cukor
- 6 pl hladkej múky
Na vrch:
- 5 dkg hrozienok
- 1 pl mandľových lupienok
Na posypanie:
- 1 pl práškového cukru
Príprava:
Najprv si upečieme palacinky. Prísady na cesto zmiešame, vymiešame hladkú hmotu a po jednom vyprážame palacinky. (cca 12 palaciniek).
Príprava plnky: Všetky suroviny na plnku zmiešame a naplníme palacinky. Plech o rozmere 24 x 39 cm vymastíme a posypeme strúhankou.
Každú palacinku prekrojíme na pol a poukladáme na plech, nie veľmi tesne vedľa seba.
Pripravíme si polevu: celé vajíčka vymiešame s cukrom, pridáme mlieko, smotanu a múku. Nakoniec opatrne zamiešame penu z bielkov. Hotovú polevu nalejeme na palacinky. Posypeme ich mandľami a hrozienkami. Rúru zohrejeme na 210°C na spodok vložíme plech s vodou. Palacinky vložíme na strednú mriežku a pečieme 30 minút. Ak vrch palaciniek rýchlo chytá farbu, môžeme ich zakryť alobalom.
Recept pridala Lászlóné Buzási