Lahodná pochúťka z tvarohu a tekvice. Zostane po nej prázdny plech a vždy sa zje

Chutný, zdravý dezert s tekvicou a tvarohom si nájde cestu aj ku gurmánom, ktorí nie sú zvyknutí poľavovať zo svojich nárokov. Nie je ťažké ho pripraviť, ale je omnoho jednoduchšie ho skonzumovať.

Ingrediencie

  • kôra z 1 pomaranča
  • 2 lyžice kukuričného škrobu
  • 0,5 kg tvarohu (9% tuku)
  • 25 g maku
  • 100 g kyslej smotany
  • 600 g tekvice
  • 4 vajcia
  • 190 g cukru

Postup

Mak nechajte prevariť 15 minút, potom ho zlejte a osušte suchou utierkou, aby ste sa zbavili prebytočnej vlhkosti. Zmiešajte si tvaroh a 100 g cukru. Keď sa hmota zjednotí, pridajte k nej 2 vajcia, 1 lyžicu škrobu, mak a znova premiešajte.

Z upečenej tekvice si vytvorte pyré a stláčajte dužinu, aby ste sa zbavili prebytočnej šťavy. Na tento účel môžete použiť gázu alebo sitko. 100 g tekvicového pyré si odložte na neskoršie použitie. Do zvyšku pyré pridajte 70 g cukru, pomletú alebo nastrúhanú pomarančovú kôru, 2 vajcia, 1 lyžicu škrobu a premiešajte.

Pripravte si okrúhlu formu na pečenie: dno vysteľte papierom na pečenie a spolu s okrajmi ho vymažte olejom. Do stredu formy postupne pridávajte 1 polievkovú lyžicu. tvarohovej a tekvicovej zmesi. Obe zmesi by mali mať približne rovnakú konzistenciu. Ľahko si to upravíte pomocou smotany.

Aby sa vám zmes počas plnenia rovnomerne rozložila, pravidelne formou pobúchajte po stole.

Ak chcete získať krásny obrázok, vezmite si špáradlo, dotknite sa dna a ťahajte pár čiar od okraja k stredu. Koláč vložte do rúry vyhriatej na 170 stupňov a pečte 40 – 50 minút.

Na polevu si zmiešajte smotanu so zvyšným pyré, 20 g cukru a 1 vajcom.

Vyberte koláč z rúry, na vrch nalejte zvyšok tekvicového pyré a vložte ho späť na 7-10 minút.

Koláč je pripravený. Servírujte ho až po úplnom vychladení.

 

 

Back To Top