Vyskúšala som nový recept na chutné buchty: škoda, že som urobila tak málo. Do večera boli fuč

Ak hľadáte zaujímavý recept na chutné višňové koláčiky, ste na správnom mieste! Príprava vás okrem chutného výsledku obdarí skvelou vôňou, ktorá priláka do kuchyne nejedného člena rodiny. Pustite sa do toho!

Ingrediencie

  • 125 ml kefíru izbovej teploty
  • 125 ml teplého mlieka
  • 1 čl sušeného droždia
  • 50-60 ml slnečnicového oleja (môžete ho nahradiť rozpusteným maslom)
  • 1 bielok na cesto
  • 1 žĺtok na potretie
  • 2 g sódy bikarbóny
  • Štipka soli
  • 450-550 g polohrubej múky
  • Vanilkový extrakt – voliteľné

Náplň

  • 500 g višní alebo čerešní
  • 2 pl škrobu
  • 100 g cukru
  • Orechy podľa chuti

Postup

Začnite s prípravou cesta: V hlbokej miske si zmiešajte všetky tekuté ingrediencie: kefír, mlieko, olej a vaječný bielok.

Do tejto zmesi nasypte droždie a opäť premiešajte.

Následne pridajte preosiatu múku, cukor, sódu, štipku soli a vypracujte si cesto. Malo by sa vám lepiť na ruky.

Po tomto kroku ho preneste na 60 minúť niekam na teplé miesto a prikryte utierkou. Zväčší svoj objem.

Plnku pripravíte nasledovne. Použite vykôstkované čerešne, napríklad z konzervy. Vložte ich do hrnca, položte na sporák, zalejte trochou vlastnej šťavy z konzervy, pridajte cukor a priveďte k varu.

Škrob si rozrieďte v niekoľkých lyžiciach višňovej šťavy a pridajte ho do vriacej zmesi. Premiešajte a nechajte povariť 3-4 minúty, kým celá zmes nezhustne.

 

Višňovú plnku preložte do misy, pridajte nasekané orechy, premiešajte a je to.

Prejdite na cesto: vyberte ho z misky a rozdeľte na dve alebo tri časti. Následne ho rozvaľkajte do štvorcového tvaru približne na 3 mm hrúbku a rozdeľte na polovicu.

Na jeden koniec cesta naneste plnku a druhú narežte na tenké prúžky, ako na fotografii.

Cesto následne zrolujte až do konca a stočte ho do slimáka.

Plech vysteľte papierom na pečenie a poukladajte naň pripravené slimáky. Nechajte ich odstáť ešte na 20 – 30 minút.

Predhrejte si rúru na 180°C.

Slimáky si ešte potrite žĺtkom a vložte do rúry približne na 30 minút.

Keď sa slimáky vytiahnu z rúry a vychladnú, môžete ich posypať práškovým cukrom a podávať.

 

Zdroj:takprosto

Back To Top