Lahodná dvojfarebná torta s čokoládou a vanilkovým krémom – hotová za 35 minút

S prípravou si nerobte vôbec žiadne starosti. Aj keď je dezert na pohľad veľmi krásny, prípravu zvládnete do 35 minút. Upečte si dezert aj Vy. Výsledok vás milo prekvapí. Recept aj výsledok je geniálny, a chuť neodolateľná.

CESTO

  • 300 g múky
  • 4 vajcia
  • 125 ml oleja
  • 200 g cukru
  • 30 g kakaa
  • 250 ml mlieka
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 1 čajová lyžička vanilkovej esencie
  • štipka soli
  • 100 g lískooříškového krému

KRÉM

  • 500 ml mlieka
  • 3 vajcia
  • 70 g škrobu
  • 100 g cukru
  • vanilková esencia
  • 100 g bielej čokolády

NA OZDOBU

  • 200 g horkej čokolády
  • 100 g bielej čokolády
  • 3 polievkové lyžice oleja

POSTUP

  1. Do misy nasypte múku. Pridajte kakaový prášok, prášok do pečiva, sódu bikarbónu.
  2. Dobre premiešajte, potom pridajte cukor, soľ, vanilkovú esenciu, vajcia, lieskovoorieškový krém, mlieko a olej. Miešajte dohladka. Nalejte cesto na plech pokrytý papierom na pečenie.
  3. Pečieme pri teplote 180 stupňov, vyskúšame špajlí. Po vychladnutí rozrežte hornú časť na 2 rovnaké diely.
  4. V prípade krému vymiešajte vajcia s cukrom. Pridajte múku a premiešajte. Zahrievajte mlieko v hrnci. Pridajte vanilku a vopred pripravenú kompozíciu.
  5. Po zmiešaní odstavte z ohňa a pridajte bielu čokoládu. Dobre premiešajte. Na jeden plát cesta nanesieme krém.
  6. Priložíme druhý plát cesta a na konci striedavo zdobíme tmavú a bielou čokoládovou polevou. Máme hotovo! Dobrú chuť!
Back To Top