Recept na pečené mäsové závitky, ktoré sú lepšie ako nedeľné rezne

Bravčové závitky na smotane sa po vyskúšaní tohto receptu stanú obľúbeným pokrmom celej vašej rodiny.

Na prípravu potrebujete nasledujúce ingrediencie:

  • 700 g bravčového mäsa
  • 2 vajcia
  • 500 g húb
  • 2 ks cibule
  • 150 g syra
  • 250 ml smotany
  • Soľ a korenie

 

Postup

Cibuľu a šampiňóny nakrájajte nadrobno. Cibuľu najskôr zľahka osmažte na panvici, potom k nej pridajte huby a restujte, kým sa z nich neodparí tekutina. Osoľte a okoreňte podľa chuti.

Vajcia uvarte, nechajte vychladnúť, nakrájajte na malé kocky a zmiešajte s cibuľovo-hubovou zmesou. Pridajte nastrúhaný syr, soľ, korenie, podľa chuti korenie a bylinky.

Bravčové mäso nakrájajte na dlhé kúsky a dobre naklepte.

Na jeden koniec naneste pripravenú plnku, rolku zrolujte a pripevnite špáradlom.

Závitky opečte na rastlinnom oleji zo všetkých strán do zlatista.

Následne ich preložte do pekáča, ochuťte soľou, korením, zalejte smotanou a nechajte priecť pri teplote 180 stupňov 20 – 30 minút.

Tip: Plnku si môžete vyrobiť podľa svojich predstáv. Pridať môžete napríklad pár nastrúhaných nakladaných uhoriek.

 

Zdroj: sovkusom

Back To Top