Piškótovo-krémový dezert bez pečenia. Navrstvite na seba krém a piškoty a je to hotové

Piškóty sú základom do mnohých, aj tých najdrahších dezertov. Ponúkame vám vynikajúci recept na tzv. zasneženú chatu.

Na prípravu potrebujete:

  • 30 ks dlhých piškót
  • 100 g čerešňového džemu, prípadne iného s kyslastou chuťou
  • 200 ml vody

Krém:

  • 400 g jemného tvarohu
  • 300 g smotany
  • 6 pl práškového cukru
  • 4 čl vanilkového cukru
  • 120 g masla

Postup

Mäkké maslo zmiešajte s práškovým a vanilkovým cukrom a šľahajte, kým sa cukor nerozpustí.

Zmiešajte si tvaroh so smotanou a vyšľahajte.

V jednej miske si zmiešajte rozšľahané maslo a tvarohovú zmes – šľahajte, kým nezískate nadýchanú konzistenciu.

Džem zmiešajte s vodou, premiešajte a preceďte.

Piškóty ponárajte do vzniknutej čerešňovej šťavy a ukladajte ich do vrstiev, najskôr ich potrite džemom a na vrch aplikujte pripravený krém.

Vyformujte si takúto chatu a celý dezert môžete dozdobiť nastrúhanou horkou čokoládou. Vložte ho do chladničky aspoň na jednu hodinu, aby dôkladne stuhol a môžete servírovať!

Tip: Čerešne môžete nahradiť ríbezľami či brusnicami. Môžete tiež zvoliť čerstvé čerstvé alebo mrazené bobuľovité ovocie, varené v cukre a precedené. Pridajte alkohol podľa potreby, môžete to urobiť aj bez neho.

 

Zdroj: youtube.com

Back To Top