Tip na chutný obed: Cuketové palacinky plnené mletým mäsom zapečené v rúre

Pripravte si úžasné cuketové palacinky plnené mletým mäsom, zapečené s kyslou smotanou.

Ingrediencie

  • 300 g mletého mäsa
  • 1 cuketa
  • 160 ml mlieka
  • 2 vajcia
  • Štipka soli
  • Cukor
  • Smotana
  • nastrúhaný syr múka

Postup

Čo sa týka múky a ďalších ingrediencií (okrem cukety), použite presne toľko, koľko je potrebné na cesto, ako keď pripravujete palacinky.

Cuketu nakrájajte na menšie kúsky a pomocou mixéra z nej vymixujte pyré.

Zmiešajte ho s vajíčkami, soľou a premiešajte.

Tip: nasekajte si aj bylinky a podľa chuti pridajte cesnak.

Prilejte teplé mlieko, pridajte cukor a múku, cesto vymiešajte metličkou, pridajte ešte rastlinný olej a opäť premiešajte.

Upečte si klasické palacinky.

Mleté mäso si dochuťte vašimi obľúbenými koreninami, soľou, pomletým cesnakom, nasekanými bylinkami.

Každú palacinku potrite mletým mäsom a zrolujte (viď obrázok).

Takto zrolované palacinky premiestnite do pekáča.

Vrch aj okraje palaciniek potrite kyslou smotanou.

Rúru si predhrejte na 180 stupňov a pečte 35 minút.

Po uplynutí času posypte palacinky strúhaným syrom a pečte ďalších 5 – 10 minút.

Podávajte s rôznymi prílohami, šalátmi z čerstvej zeleniny alebo chutným dipom.

 

Zdroj: https://retete-usoare.eu/

Back To Top