Pripravte si úžasné cuketové palacinky plnené mletým mäsom, zapečené s kyslou smotanou.
Ingrediencie
- 300 g mletého mäsa
- 1 cuketa
- 160 ml mlieka
- 2 vajcia
- Štipka soli
- Cukor
- Smotana
- nastrúhaný syr múka
Postup
Čo sa týka múky a ďalších ingrediencií (okrem cukety), použite presne toľko, koľko je potrebné na cesto, ako keď pripravujete palacinky.
Cuketu nakrájajte na menšie kúsky a pomocou mixéra z nej vymixujte pyré.
Zmiešajte ho s vajíčkami, soľou a premiešajte.
Tip: nasekajte si aj bylinky a podľa chuti pridajte cesnak.
Prilejte teplé mlieko, pridajte cukor a múku, cesto vymiešajte metličkou, pridajte ešte rastlinný olej a opäť premiešajte.
Upečte si klasické palacinky.
Mleté mäso si dochuťte vašimi obľúbenými koreninami, soľou, pomletým cesnakom, nasekanými bylinkami.
Každú palacinku potrite mletým mäsom a zrolujte (viď obrázok).
Takto zrolované palacinky premiestnite do pekáča.
Vrch aj okraje palaciniek potrite kyslou smotanou.
Rúru si predhrejte na 180 stupňov a pečte 35 minút.
Po uplynutí času posypte palacinky strúhaným syrom a pečte ďalších 5 – 10 minút.
Podávajte s rôznymi prílohami, šalátmi z čerstvej zeleniny alebo chutným dipom.
Zdroj: https://retete-usoare.eu/