Chutí výborne a vydrží niekoľko dní. Pripraviť si ju môžete na mnoho spôsobov, záleží na tom čo na ňu pridáte.
Prísady:
- 1-2 očistených zemiakov, nakrájame nadrobno, uvaríme a scedíme a rozpučíme.
- 2 dl vody v ktorej sa zemiaky varili
Kysnuté cesto:
- 50 dkg hladkej múky
- 3 pl oleja
- 1 čl soli
- varené zemiaky
- voda z varených zemiakov
- 2 dkg sušeného droždia
Príprava:
Suroviny dôkladne spracujeme.
Necháme nakysnúť.
(ja rozdelím cesto na dve časti a upečiem dva plechy)
Plech vyložím papierom na pečenie, alebo potriem masťou, cesto vyvaľkám, alebo roztiahnem na veľkosť plechu.
Na vrch ukladáme suroviny podľa chuti:
1 kyslú smotanu rozotriem na cesto, 1 strúčik cesnaku nastrúham, čierne mleté korenie, cibuľu nadrobno, trošku nakrájanej slaniny /5 dkg/ alebo klobásy /10 dkg/
podľa chuti.
Pečieme na 50°C 20 minút potom zvýšime teplotu na 200°C a za 20 minút upečieme na chrumkavo.
Nakoniec posypeme strúhaným syrom.