Lángošový chlieb na plechu. Originálna slovenská „pizza“ za pár centov!

Chutí výborne a vydrží niekoľko dní. Pripraviť si ju môžete na mnoho spôsobov, záleží na tom čo na ňu pridáte.

Prísady:

  • 1-2 očistených zemiakov, nakrájame nadrobno, uvaríme a scedíme a rozpučíme.
  • 2 dl vody v ktorej sa zemiaky varili

Kysnuté cesto:

  • 50 dkg hladkej múky
  • 3 pl oleja
  • 1 čl soli
  • varené zemiaky
  • voda z varených zemiakov
  • 2 dkg sušeného droždia

Príprava:

Suroviny dôkladne spracujeme.

Necháme nakysnúť.

(ja rozdelím cesto na dve časti a upečiem dva plechy)

Plech vyložím papierom na pečenie, alebo potriem masťou, cesto vyvaľkám, alebo roztiahnem na veľkosť plechu.

Na vrch ukladáme suroviny podľa chuti:

1 kyslú smotanu rozotriem na cesto, 1 strúčik cesnaku nastrúham, čierne mleté korenie, cibuľu nadrobno, trošku nakrájanej slaniny /5 dkg/ alebo klobásy /10 dkg/

podľa chuti.

Pečieme na 50°C 20 minút potom zvýšime teplotu na 200°C a za 20 minút upečieme na chrumkavo.

Nakoniec posypeme strúhaným syrom.

Back To Top