Sú lepšie ako hranolky: Chrumkavé zemiaky upečené v rúre a stále chutia ako vyprážané!

Pečené zemiaky v rúre:

Ak nechcete aby vaše zemiaky plávali na oleji a chcete si pripraviť aj menej kalorické jedlo, pripravte si zemiaky takto. Budú chutné chrumkavé!

Prísady:

1,5 kg zemiakov

1 lyžička soli

1 lyžička vegety

3 lyžice oleja

3-4 lyžice hrubej kukuričnej múky

Príprava:

  1. Zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame na želaný tvar.  Pridáme ich do väčšej nádoby, kde ich zo všetkými ingredienciami dobre premiešame. Potom ich vložíme na plech a do rúry.
  2. Ak ich budeme piecť na nižšej teplote budú mäkké a môže sa stať že sa budú rozpadávať pri naberaní. Pri vyššej teplote budú chrumkavé. Odporúča sa dať na plech buď silikónová podložka alebo papier na pečenie, lebo zemiaky sa priliepajú ak ich nedáte na teflonom potiahnutý plech. Počas pečenia môžeme 2-3 krát premiešať.  V rúre ich necháme asi 30 minút.