Jednoduchý recept na prípravu dezertu v podobe vtáčieho mlieka. Robota na pár minút

Jemný a lahodný dezert vyrobený z najbežnejších produktov.

Na prípravu potrebujete:

  • 130 g cukru
  • 1 l smotany
  • 3 lyžice kakaa
  • 50 g želatíny
  • 500 ml mlieka

Postup

Zalejte si želatínu s mliekom (100 ml) a nechajte ju napučať.

Tip: mlieko aj všetky ostatné produkty, by mali mať izbovú teplotu.

Zmiešajte si polovicu cukru a polovicu smotany, šľahajte, kým sa cukor nerozpustí a nezískate hustý krém.

Kakao nasypte do smotanového krému a za stáleho šľahania pridávajte mlieko (200 ml).

Želatínu si zohrejte buď na sporáku alebo v mikrovlnnej rúre, nalejete ju do vyšľahanej zmesi a šľahajte, až kým nezískate jednotnú konzistenciu.

Vytvorenú zmes prelejte do formy a zakryte fóliou – vylejte do nej len časť čokoládovej zmesi a vložte ju do chladničky na 25 – 30 minút.

Teraz si pripravte druhú vrstvu, ale už bez kakaa, nalejte ju na kakaovú vrstvu a vráťte naspäť do chladničky. Keď stuhne aj táto vrstva, nalejte na ňu zvyšok kakaovej zmesi. Ak vám medzitým stuhla, môžete ju zohriať vo vodnom kúpeli, aby ste získali redšiu konzistenciu.

Tip: Medzi vrstvy môžete vložiť kúsky ovocia alebo bobúľ pre ešte výraznejšiu a bohatšiu chuť.

 

 

Zdroj:Аппетитная Кухня

Back To Top