Recept: Mäsová rolka plnená cesnakom, syrom a prosciuttom – TOTO JE ÚŽASNÉ

Plnené mäsové rolky nie sú najrýchlejším pokrmom, ale na ich príprave nie je nič zložité. Mäso nakrájajte a naklepte, rozložte naň plnku a zrolujte – potom je to už len na rúre.

Aby ste nastavili požadované chute, zvoľte napríklad klasickú taliansku kombináciu prosciutta a tvrdého syra. Bazalka, petržlenová vňať a cesnak tomu dodajú charakteristickú arómu.

Ingrediencie

  • 3-4 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 2 pl olivového oleja
  • 700 g hovädzieho pliecka
  • 150 g tvrdého syra
  • 100 g prosciutta
  • Bazalka
  • Soľ
  • Petržlenová vňať
  • Čierne korenie

Postup

Cibuľu nakrájajte nadrobno a prelisujte si strúčiky cesnaku. V menšej miske si zmiešajte cesnak, cibuľu, olivový olej, štipku soli, korenie a vňať.

Mäso pozdĺžne rozrežte, rozložte ho ako knihu a zľahka naklepte cez fóliu, aby ste získali jednotnú vrstvu. Potrite ho hotovou cesnakovou zmesou.

Prosciutto nakrájajte na plátky, poukladajte na mäso a na vrch dajte tenké plátky syra. Zrolujte mäso. Rolku omotajte špagátom z jedného konca, potom opäť po niekoľkých centimetroch a tak ďalej až do konca rolky. Ostrým nožom narežte rolku medzi špagátom na niekoľko častí.

Na horúcej panvici opečte rolky z oboch strán. Potom panvicu prikryte alobalom (ak je vhodný na pečenie) a vložte ju do rúry predhriatej na 190 stupňov na 15 minút. Ak nemáte k dispozícii vhodnú panvicu, preložte rolky do špeciálnej ohňovzdornej formy. Pred podávaním odstráňte špagát a dozdobte bylinkami.

Skvelé jedlo k akejkoľvek prílohe. Perfektné s výdatným talianskym cestovinovým šalátom. Podeľte sa o tento recept aj s vašimi priateľmi na Facebooku!

Zdroj: sovkusom.ru