Tip na recept: Kuracie prsia s neuveriteľnou chutnou plnkou. 2-krát lepšie, ako som ich robila doteraz

Kuracie mäso je vynikajúcou voľbou na pečenie v rúre s rôznymi prísadami – zeleninou, šampiňónmi, syrom a bylinkami.

Na prípravu potrebujete

  • 2 ks kuracích pŕs
  • 1 uvarené vajce
  • 1 paradajka
  • 100 g syra
  • 2 pl majonézy
  • soľ, korenie, bylinky

Postup

Kuracie prsia nakrájajte pozdĺžne na veľké plátky.

Trochu si ho pobúchajte, osoľte a posypte rôznymi koreniami podľa vašej chuti.

Nechajte ho odstáť na 15 – 20 minút.

Plech na pečenie si potrite rastlinným olejom a poukladajte naň mäso.

Následne si spojte najemno nakrájanú cibuľu a paradajky, bylinky, nastrúhaný syr a vajíčko, majonézu a všetko dôkladne premiešajte.

Pridajte soľ a korenie, čierne mleté korenie a akékoľvek iné korenie, ktoré máte radi.

Hotovú zmes naneste na kuracie prsia a vrch môžete posypať nastrúhaným syrom.

Teplotu rúry nastavte na 180 stupňov a pečte približne 20 minút.

Tip: Do zmesi môžete pridať aj plátky sladkej papriky či šampiňóny nakrájané na tenšie plátky. Mnoho ľudí tiež pridáva malé kúsky nakladaných uhoriek. Môžete tiež pridať viac cesnaku a syra, tým nikdy nič nepokazíte.

 

Zdroj: Наталья Клевер

Back To Top