Vyrobte si šikovného pomocníka na boj proti otravným komárom

Dotieravý hmyz je určite obrovskou nevýhodou leta. Mnohí sa zhodnú na tom, že v rebríčku dotieravosti hmyzu kraľujú malé bzučiace komáre. Súčasný trh ponúka obrovské množstvo produktov na ich odstránenie či odpudenie: spreje, náramky a mnoho iných viac. Ponúkame vám zaujímavý nástroj, s ktorým sa zbavíte komárov raz a navždy.

Najdôležitejšou úlohou celého procesu je obnoviť funkčnosť náplní do elektrických odpudzovačov na komáre.

Táto metóda je veľmi užitočná a praktická, a čo je najdôležitejšie, je jednoduchá. Na prípravu budete potrebovať použitý „vankúšik“ a ľubovoľný esenciálny olej.

Hlavnou výhodou je, že použijete menej chemikálii, než je tomu zvyčajne. Táto metóda vám ušetrí nielen peniaze, ale aj čas strávený cestovaním do obchodu.

Postup

  1. Vyberte použitý vankúšik z elektrického odparovača.
  2. Pridajte na vankúšik pár kvapiek esenciálneho oleja.
  3. Vankúšik následne vložte späť a odparovač zapojte do zásuvky.

Počet kvapiek esenciálneho oleja priamo závisí od toho, či spíte pri otvorenom alebo zatvorenom okne. Ak je miestnosť zle vetraná, je lepšie, ak použijete 1-2 kvapky. Ak je však v noci otvorené okno alebo balkón, množstvo oleja sa môže zvýšiť na 7 kvapiek.

Častou chybou mnohých ľudí je, že nechávajú zariadenie zapojené v zástrčke hneď vedľa postele. Môžu sa kvôli tomu objavovať problémy so spánkom, bolesti hlavy či dokonca nevoľnosť. Koncentrácia éterického oleja je pomerne vysoká, preto sa pokúste udržať odparovač mimo miesta, kde spíte.

Veríme, že sa vám tento nápad páči. Okrem toho, že sa zbavíte nepríjemných komárov, bude vo vašej domácnosti prevažovať príjemná vôňa, ktorá vás upokojí, nabudí alebo vám pomôže rýchlejšie zaspať – výber esenciálneho oleja je už na vás.

Zdroj: sovkusom.ru