Kto by to povedal, že vynikajúcou náhradou drahého syra Philadelphia alebo akéhokoľvek iného smotanového syra s krémovou štruktúrou, môže byť aj obyčajný kefír. S minimálnym úsilím získate maximálnu chuť! Smotanový syr je ideálny do mnohých pokrmov, do ktorých sa odporúča použiť syr Philadelphia. Je vhodnou voľbou do šalátov, ako plnka do zákuskov éclair alebo krémom do rôznych koláčov!
Do mrazničky si na noc vložte niekoľko vreciek kefíru.V závislosti od obsahu tuku vo fermentovanom mliečnom produkte získate po rozmrazení väčšie alebo menšie množstvo smotanového syra. Vyberte si zo sáčku zmrazený kefír, vložte ho do cedníka vystlaného gázou v niekoľkých vrstvách a nechajte ho v chladničke, kým sa srvátka úplne neoddelí od smotanovej hmoty (asi 12 hodín).
Po uplynutí času získate srvátku a jemný, hustý a krémový syr bez charakteristickej kyslosti. Srvátku môžete použiť aj do receptov.
Smotanový syr má jemnú, krémovú, homogénnu konzistenciu, bez kyslej vône a kefírovej chuti.
Môžete ho pridať do šalátov…
…alebo si s ním vytvorte plnku do chutných koláčov, potrite si ňou tortový korpus a oveľa viac!