Ingrediencie
- 1 kurča
- Soľ
- Čierne mleté korenie
- 3 bobkové listy
- Celé čierne korenie
- Voda
Postup
Prvým krokom je rozporciovanie kurčaťa a oddelenie mäsa od kostí. Vezmite si hrniec a vložte doň všetky kosti, spodné časti krídel a nôh a chrbát. Potom všetko zalejte vodou a nechajte dusiť.
Sterilizujte si pollitrové nádoby s viečkami a nechajte ich úplne vysušiť. Potom do každej nádoby vložte 1 bobkový list, pár guľôčok čierneho korenia a mäso – približne do polovice. Potom do každej nádoby pridajte trochu soli a mletého korenia a potom ich až po vrch naplňte ďalším mäsom.
Teraz prikryte poháre viečkami. Vezmite si veľký hrniec, vložte doň hrubšiu kuchynskú utierku, naukladajte na ňu zaváracie sklá a pridajte vodu. Hrniec s nádobami položte na plameň a počkajte, kým voda zovrie, potom znížte plameň a počkajte 5 hodín. Nezabudnite sa priebežne pozerať na hladinu vody a podľa potreby dolievajte, aby sa zbytočne nevyvarila.
Po uvarení duseného mäsa ho zalejte vývarom (pripraveného z kostí) a sklá na zaváranie zatvorte viečkami.
Nakoniec zostáva zabaliť hotové nádoby do prikrývky a nechať ich úplne vychladnúť. Produkt skladujte na chladnom a suchom mieste a najlepšie je, ak ho okamžite vložíte do chladničky.
Zdroj: takprosto.cc