Recept na výrobu cesnakovej vody, ktorá vás postaví na nohy. Dokáže si poradiť s veľa problémami

Asi každý vie o výhodách cesnaku, aj keď sa o ňom zvyčajne hovorí v spojitosti posilnenia imunity alebo boja proti chrípke a nachladnutiu. Ľudia však často nevedia, aká užitočná je cesnaková voda v iných oblastiach.

Len 2 strúčiky tohto prírodného antibiotika v pohári teplej vody, vás môžu zachrániť pred celou radou chorôb.

white garlic on black tableunsplash

Cesnaková voda

Tu je návod, ako správne pripraviť cesnakovú vodu, pri akých chorobách by sa mala používať a kedy by ste sa jej mali radšej vyhnúť.

Ingrediencie:

  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 3 plátky čerstvého citrónu
  • 3-4 kvapky olivového oleja
  • 1 pohár teplej vody (250 ml)

Príprava:

  1. Olúpte strúčiky cesnaku a nakrájajte ich na malé kúsky.
  2. Nakrájaný cesnak vložte do misy. Pridajte niekoľko plátkov citróna a 3-4 kvapky olivového oleja.
  3. Nechajte lúhovať 15 minút.
  4. Preceďte a môžete ihneď piť.

Možno sa pýtate, prečo recept obsahuje tieto dva produkty? Cesnak je jedným z najlepších antimikrobiálnych produktov, účinne čistí cievy, žalúdok, eliminuje parazity. Citrón vyživuje telo vitamínmi, rozpúšťa toxíny, stimuluje spaľovanie tukov, zlepšuje pleť.

Vysoký obsah draslíka v citróne posilňuje srdce, priaznivo ovplyvňuje mozog a nervový systém. Veľké výhody má aj na tráviaci systém. Jeho použitie zlepšuje funkciu pečene, podporuje tvorbu jej enzýmov a riedi žlč.

onion clubunsplash

Pravidelná konzumácia cesnakovej vody znižuje riziko srdcových chorôb, infarktu a mŕtvice. Koniec koncov, cesnaková voda pomáha riediť krv, čím zabraňuje tvorbe krvných zrazenín. Cesnak pomáha znižovať krvný tlak a normalizovať hladinu cholesterolu.

Medzi zdravotné výhody každodennej konzumácie cesnakovej vody patrí aj zvýšená odolnosť voči infekciám, zníženie bolesti kĺbov a zlepšenie zdravia pečene a obličiek.

clear glass pitcher filled with sliced lemons on black and white table runnerunsplash

Ako užívať cesnakovú vodu

Keďže cesnakový odvar má silný vplyv na organizmus, neodporúča sa, aby ste ho pili každý deň. Dvakrát týždenne je zvyčajne dostatočná frekvencia na to, aby ste mohli plne využiť jeho liečivú silu.

Najlepšie urobíte, ak ju budete piť ráno 30 minút pred raňajkami. Konzumácia cesnakovej vody je tiež vhodná, ak si chcete udržať postavu – rýchlo sa zbavuje usadenín v bruchu. Stimuluje metabolizmus, pomáha rýchlejšie spaľovať kalórie, potláča chuť do jedla.

Kontraindikácia

Ak v súčasnosti užívate lieky na riedenie krvi alebo lieky na zníženie krvného tlaku, určite sa poraďte so svojím lekárom, pretože cesnaková voda znižuje krvný tlak a riedi krv.

 

Zdroj: otozh.com.ua